Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

tomislav memphis

Od početka karijere do danas, Tomislav Goluban dokazuje virtuoznost, uvodi razne glazbene inovacije, surađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja, educira mlade te kruni svoju diskografiju albumima iz same kolijevke bluesa; Chicaga i Memphisa.

„Memphis Light“ je Golubanov 11. studijski album, koji je nastavak prethodnika „Chicago Rambler“ s kojim je ostvario do sad najzapaženiji inozemni uspjeh, postigavši odlične pozicije na specijaliziranim TOP ljestvicama diljem svijeta, a proglašen je petim najboljim albumom Chicago bluesa te 86-tim najboljim blues albumom 2019. godine (Roots Music Report).

Od 10 pjesama na albumu „Memphis Light“, Goluban autorski potpisuje njih 9. Kao što je istaknuto i u naslovu, Goluban je ovaj put otputovao na jug te u Memphisu u Ardent studiju s američkim glazbenicima u nekoliko dana snimio cijeli materijal.

Nogometnim rječnikom, ako svaki od dosadašnjih 11 Golubanovih albuma ima svoju poziciju, sasvim je svejedno koju ima "Memphis Light", jer on je kapetan momčadi. Golubanovo hrabro izlaženje iz dosadašnjih okvira rezultirali su odličnom glazbenim materijalom, koji su pohvalili i američki glazbeni kritičari.

Popis pjesama:

1. Hayloft Blues
2. Fun Starts Here
3. Country Bag
4. Disappear For Good
5. Memphis Light
6. House Of The Rising Sun
7. Spirit Will Never Get Old
8. Party Time Blues
9. Woman Needs A Man
10. Can I Be What I Want