Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Novim singlom 'Komarac' šibenski BluVinil nastavlja niz radifoničnih pjesama retro prizvuka uklopljenog u modernu produkciju, ponovo uz autorski potpis frontmena Mateja Nakića i zajednički aranžman čitavog benda. Produkciju singla potpisuje Antonino Šimić (Greenwood Studio), s kojim dečki iz BluVinila bilježe već četvrtu suradnju nakon singla 'Helena', 'Moderna' i 'Sigurna u nas'. U zajedničkoj suradnji uspješno stvaraju kombinaciju starijeg ex yu zvuka i modernijeg rock'n'rolla koji je obilježio njihovu generaciju, poput primjerice novog vala brit rocka i bendova kao što su Arctic Monkeys i Franz Ferdinand.

"Komarac je predzadnji singl s našeg albuma prvijenca, koji izlazi u mjesecu travnju. To je prva pjesma u kojoj obrađujemo naoko društvenu tematiku. Stilski gledano, 'Komarac' uz 'Modernu' i 'Sigurnu' konačno definira naš zvuk i žanr koji će dominirati na prvom albumu." ispričao je Matej Nakić.

Novi singl 'Komarac' pjesma je koja govori o društvenom poretku, klasama i "nevidljivim granicama" koje su i dalje prisutne u ljudskim životima. Stoga, ozbiljna tematika pjesme i moderniji pop-rock izričaj stvaraju neodoljivu i originalnu kombanciju, koja nas slušanjem vraća u dobra stara vremena ex yu glazbe, samo ovaj put "svježije" i poletnije.
Glazbu i tekst potpisuje Matej Nakić, u aranžmanu mu se pridružuju Bruno Jakelić, Filip Knežević i Ante Lovrić Tancalo, a za produkciju je zaslužan Antonino Šimić.