Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagrebački sastav, Fire in Cairo, predstavlja novi singl „Spin My Mind“ uz popratni videospot. Spot pogledajte i pjesmu poslušajte u nastavku.

Fire in Cairo je četveročlani indie garage rock sastav. Karakteriziraju ih emotivno nabijene svirke, čvrsta ritam sekcija i vrlo uvjerljiva scenska i vokalna izvedba cijelog benda. Svakako se radi o suvremenom rock zvuku obilježenim jasnim autorskim pečatom.

Spomenuti album sniman je u RSL production studiju u Sloveniji, te je cijeli proces snimanja i produciranja obavio Matej Gobec, učenik Steve Albinia i trenutni producent Laibacha. Osim već navedene, album je primio odlične kritike iz regije ali i ostatka svijeta, a dostupan je na svim mogućim platformama za dijeljenje glazbe.

Momci su do sada odradili nekoliko turneja po regiji i Europi, te su prije trenutne krizne situacije u planu bile turneje po Španjolskoj, Portugalu i Italiji. Bitno je zabilježiti njihov nastup na Exit festivalu, kao i osvojeno treće mjesto na Banjalučkom Demofestu.

Trenutno planiraju snimanje EP-a koji će žanrovski biti nešto drukčiji u odnosu na prvi album, a osim toga su u pripremi još dva projekta, od kojih svaki ima posebnu „notu“ u aranžerskom, stvaralačkom i žanrovskom smislu.

„Spin My Mind“ je posljednji singl njihovog prvog albuma, prije prelaska na stvaranje i snimanje novog materijala, ili kako kažu novog poglavlja u životu benda. U svakom slučaju, zagrebačka četvorka imat će mnogo toga za ponuditi ove godine, a iz svega rečenog može se zaključiti da je ovaj band, jedan od sastavnica zagrebačke i hrvatske rock scene, kojeg zasigurno čeka mnogo stvari u budućnosti, uz sve što su do sada ostvarili.