Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Prije nekoliko dana Dominic Richard Harrison, poznatiji po umjetničkom imenu Yungblud, u trećoj je epizodi serije 'The Yungblud Show' na youtubeu predstavio svoju novu pjesmu "The Emperor". Novu 26-minutnu epizodu ovaj engleski pjevač, inače prošlogodišnji dobitnik NME nagrade i ovogodišnje nagrade MTV-ja, započeo je s malo rock 'n' rolla kojega nitko od obožavatelja nije čuo ranije. Uslijedio je glazbeni video koji se doimao kao snimljen sad već zastarjelom VHS tehnikom, uz pomoć zrnastog filtera koji je naglasio žestoku i pomalo provokativnu izvedbu. U nastavku poslušajte novu Yungbludovu pjesmu.

Bila je ovo prva emitirana epizoda njegove serije nakon dvomjesečne stanke. Sadržavala je i političke poruke. Naime, Yungblud je naglasio kako koristi priliku za isticanjem ravnopravnosti neovisno o boji kože i podizanje svijesti o vrijednosti pokreta pod nazivom „Black Lives Matter“. Kasnije je u showu kontaktirao aktivistkinju Kenidru Woods, s kojom je izmijenio nekoliko informacija o sad pomalo medijski zaboravljenim prosvjedima.

"Sve započinje osjećajem poistovjećivanja. Treba se identificirati s drugima, staviti u njihovu kožu prije nego što uopće dokučite smisao i shvatite koncept. Na upit "Zašto govorite da su crni životi važni? " Woods je odgovorila: "Kad sam imala 13 godina, aktivirala sam se. Nisam čekala da mi netko kaže 'Idi u to. Kreni i promijeni svijet….' Jednostavno sam sama postala svjesna da se ovo mora promijeniti. Umorna sam od gledanja toga, pa idem dalje…"

Ujedno je ovom prilikom Yungblud najavio izdavanje romana 'Weird Times at Quarry Banks University' ('Neobična vremena na Sveučilištu Quarry Banks'), a u nastavku epizode svojega showa pozvao je ljude na birališta. Čekanje u redu u svrhu glasovanja usporedio je s čekanjem u redu publike koja želi pogledati svog omiljenog izvođača ili neki bend. "Oni znaju da ako moramo dugo čekati, to nećemo učiniti. Ali izađite, bilo sami ili s prijateljima. Ako možete čekati u redu pet sati za koncert, možete pričekati i da uredite nečiji život".