Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

David Gilmour, legendarni gitarist i pjevač grupe Pink Floyd, vjerojatno jedan od najvećih živućih gitarista, objavio je novu pjesmu pod nazivom "Yes, I Have A Ghosts." Ovo je njegov prvi  autorski uradak otkako je napravio posljednji solo album 'Rattle That Lock' (2015.) koji je naišao na izvrstan prijem kod publike. U nastavku pogledajte spot za novu Gilmourovu pjesmu.

Ova je pjesma čak i više nego mnoge prethodne skladbe, u stvari, obiteljski projekt. Naime, stihove je napisala Polly Samson, Gilmourova supruga, inače novinarka i spisateljica, ali ovoga puta su uključila i njihova kći Romany, koja je pridonijela izvedbom pratećih vokala i harfe. Gilmour je priznao da je realizaciji ideje o uključenju njezina vokala u ovoj pjesmi pridonijela pandemija koronavirusa, koja mu je pomalo pomrsila planove.

Radio sam na ovoj pjesmi baš kad smo krenuli u izolaciju, rekao je, I morao sam otkazati sve probe s pratećim pjevačima, ali, kako se ispostavilo, rješenje je bilo nikad jednostavnije. Romanyin glas se potpuno stopio s mojim, a njezino prekrasno sviranje na harfi podiglo je cijelu pjesmu na jednu sasvim novu razinu.

Pollyni stihovi temelje se na idejama koje je obuhvatila u svojoj najnovijoj knjizi 'A Theatre for Dreamers', čija se radnja odvija 1960. godine u boemskoj zajednici umjetnika na grčkom otoku Hydra, među kojima se nalazi i jedan od mladih predstavnika - Leonard Cohen. Profesionalna suradnja ovog bračnog para započela je još u vrijeme Pink Floyda, jer je Gilmourova supruga napisala stihove za čak sedam pjesama njihova album „The Division Bell“.

U suradnji sa suprugom Davidom i Pink Floydom obujmili smo zajedno svijet književnosti i glazbe te zajedno unaprijedili iskustvo slušanja. Publika je to prepoznala i na neki način smo se s tako s njom čak i bolje povezali.

Kad je prije tri tjedna objavljeno da će uskoro biti objavljena pjesma "Yes, I Have Ghosts", objavljeno je i da će pjesma biti uključena u audio knjigu „A Theatre for Dreamers“, za koju je Gilmour skladao više kompozicija.