Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Taylor Swift je novi album „Folklore“ objavila točno u ponoć po standardnom američkom vremenu, što znači u 6 sati ujutro po našem, srednjoeuropskom. Ovu je vijest napisala sama Taylor putem Instagrama i tako razveselila svoje pratitelje, kojih ima sve više otkako je prošle godine objavila album „Lover“.

Njezin osmi studijski album „Folklore“ sadrži šesnaest pjesama koje ranije nisu objavljivane. Čak jedanaest ih je supotpisao ili producirao Aaron Dessner iz grupe The National, jedna je nastala u suradnji s indie-folk bendom Bon Iver, a u ostalim pjesmama surađivala je s Jackm Antonoffom (članom američke indie pop grupe Bleachers) i Williamom Bowerom (producentom, pjevačem i kompozitorom). Aranžmane je napravio Bryce Dessner iz The Nationala.

"Većina stvari koje sam planirala ovo ljeto nije mi se ostvarila“, napisala je Swift u svojoj objavi, „ali u ovome sam uspjela“, zadovoljno je zaključila Taylor. Inače, ove je godine objavljen „Live from Clear Channel Stripped 2008“, album s njezinim snimcima uživo kojega sama Taylor Swift nije odobrila.

Aaron Dessner je na svom Instagramu napisao: "Bio sam uzbuđen i počašćen kad mi je Taylor ponudila krajem travnja da zajedno napišemo neke pjesme na daljinu. Bio je to veliki izazov i isprva mi se činilo da će nam trebati vremena kako bi to profunkcioniralo. Nisam očekivao da će nam ići tako dobro. Samo nekoliko sati nakon što bih joj poslao glazbu, stigla bi mi poruka s Taylorinom glasovnom porukom i potpuno napisanim stihovima pjesme! U sljedećih nekoliko mjeseci u potpunosti smo završili naših 11 pjesama. Ne događa mi se često da me netko toliko inspirira kao ona. Uistinu mi je teško povjerovati da su pjesme uopće uspjele nastati u tako turobnom vremenu.“

Uz novi album, objavljen je i video spot nove pjesme „Cardigan“, koji je napravljen po njezinu scenariju i u njezinoj režiji, a uključuje mjere socijalne distance. Prošireno izdanje će sadržavati i bonus pjesmu „Lakes“. Spot možete pogledati gore u članku.