Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novo ime na glazbenoj sceni mladi je i talentirani Fran Vasilić čiji album prvijenac „Retrovizor“ objavljen je nedavno.

Vasilić je rad na albumu započeo prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu „Twenty Twenties“. Sljedeće mjesece proveo je usavršavajući tekst i melodije, a nakon početka pandemije koronavirusa vrijeme izolacije iskoristio je za pisanje ostatka albuma.

„Činjenica da se lockdown produžio ipak nije bila tako loša jer sam mogao nastaviti pisati, pa su nastale 'Japanese Pancakes' i 'Oh No'. Kako se u obe osvrćem na svoja prošla iskustva, odlučio sam da će naslov albuma biti 'Retrovizor'.“, ispričao je Fran.

Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i Joji, a od domaćih Valentina Boškovića. Dok ne stvara glazbu, ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak s Krka pohađa studij politologije u Amsterdamu.

Album „Retrovizor“ objavljen je na svim digitalnim servisima i osvojit će vas na prvo slušanje nakon kojeg odmah postaje jasno zašto je Fran Vasilić ime o kojem ćemo još puno toga čuti u budućnosti.