Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Bend Lijep ljepši najljepši nastaje nedavno i slučajno. Dvojica iskusnih muzičara Atille Aksoj i Ivana Kovačević s mladom ritmičnom snagom Igora Jovanovića čine okosnicu benda. Atilla je najviše poznat po gitarskom stažu u grupi Zoster, a Ivan u gornjemilanovačkim Bjesovima.

Sam naziv benda sugerira supergrupu jer je zamišljen u komparativu – Lijep ljepši najljepši, ali ovaj trio pršti od mladalačke kreativne energije. Muziku koju stvaraju nije lako definirati, jer je ona proizvod cjeloživotnog slušanja, sviranja i istraživanja, ali u osnovi je možemo svrstati pod punk. Unutar energične kratke forme pjesama gomila je stilova – skladni spoj klasične škole beogradske repeticije Ivanove post-punk gitare, Atillinog raznovrsnog power-funk basa - bend te Igorovog surf-rock ritma band je izuzetno atmosferski uzemljen.

"Izuzetno je ugodno slušati muzičare koji dopuštaju da ih muzika vodi u nešto novo i neizvjesno, dok istovremeno poštuju ritam sadašnjeg trenutka. Nema sumnje da će njihovi nastupi uskoro postati nešto drugačije, inspirativno i svakako dragocjeno za mlade ljude našeg grada. ”, zapisao je Ronald Panza u prvim zapažanjima.(preuzeto s portala Abrašmedia)

Prije nešto manje od mjesec dana objavljuju spot za pjesmu Baraba kojeg su snimali Dino Kadragić i Goran Stojkić. Također prvi koncert i promocija spota se desila 25.09.20. u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru gdje ih je publika jako dobro prihvatila i plesala kroz čitav koncert.