Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na izmaku kobne i nepredvidive 2020. konačno smo dobili najprikladniji soundtrack – debi album OMENS zagrebačkog producenta delapse (Leonard Klaić) hvata se u koštac s dva oprečna glazbena svijeta, onim bendovskim s live instrumentima i mračnijom klupskom elektronikom izvlačeći pritom na površinu melankoličnu atmosferu kao iskren odraz vremena i emocija koje trenutno proživljavamo.

Umjesto bijega od trenutne stvarnosti gdje svjedočimo kataklizmi glazbene industrije kakvu smo poznavali, delapse prigrljuje mračniji, rastrgani, distopijski zvuk koji na momente uvjerljivo drži poveznice s filmskom i ambijentalnom glazbom, čak više stvorenom za samostalno slušanje kod kuće nego u klupskom okruženju.

Popis pjesama:

1. Omen, Pt. 1
2. Thunder (ft. Domagoj Šimek)
3. About
4. Starry Eyes (ft. Mary May)
5. Burst (ft. Under Nihilo)
6. Places
7. Evidence (ft. Nenad Gajić)
08. Omen, Pt. 2

Prvijenac OMENS izdan za diskografa Dostava Zvuka broji osam pjesama od kojih nekoliko sadrži gostovanja kolega sa scene – snažnih rock vokala Domagoja Šimeka i Nenada Gajića iz She Loves Pablo, unikatnog mladog producenta Under Nihilo i izražajne kantautorice Mary May. Potonju suradnju na singlu „Starry Eyes“ glazbeni kritičari proglasili su „veličanstvenom“ i "estetikom bola u glazbi" dodajući delapseu i laskave usporedbe s Portisheadom i elektroničkim eksperimentima Thoma Yorka.

„delapse je krenuo kao posljedica mog istraživanja u slobodno vrijeme, studijskog igranja zvukovima i proučavanja stilova glazbe kojima se do tad nisam bavio. Oduvijek me fascinirala elektronička glazba, ali ne zbog plesne komponente, nego neograničenih potencijala pri stvaranju zvukova. To je u mojoj glavi kombinacija elektronike, ljubavi koju imam prema filmskoj i atmosferičnoj glazbi, noise i skoro apstraktnim sound design formama, uz dozu žestine i glasnoće kojom sam oduvijek volio biti okružen. Nakon prvog EP izdanja koje je u principu bilo stilska vježba i ispipavanje terena, ovaj album dosta vjerno prikazuje tu kombinaciju i rađen je bez očekivanja i želje da se ikome svidi, jednostavno sam radio album kakav bih ja htio slušati.“ – otkriva Leonard koji potpisuje glazbu, snimanje, produkciju i miks albuma.

delapse - omensZa mastering je zaslužan hvaljeni producent Filip Motovunski (FM Mastering), dok je vizualni identitet djelo nagrađivanog art studija Mireldy. Album je dostupan na Bandcampu izvođača, Youtube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima.

Leonard Klaić producent je mlađe generacije koji je radio na mnogobrojnim izdanjima She Loves Pablo, zatim za Mašinko, Killed A Fox, Malady Lane, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Lovely Quinces, Pase, Portman i druge. Aktivno svira bubnjeve u She Loves Pablo i Lovely Quinces bendu. Kao delapse je prije objave prvijenca 2017. izdao EP “BRICKED”.