Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon četvrtog po redu objavljenog singla "Znam kako se zoveš" s albuma "Drž'te glavu iznad vode", 'Crna Kronika' je itekako pokazala kontinuitet čvrstog i prepoznatljivog zvuka. Kontinuitet se nastavlja petim singlom s albuma – "Nema zraka, nema vode" kojim nas 'Crna Kronika' ovaj put vraća na već akutualne i goruće teme današnjeg društva i želi nam reći da je ovo zadnji čas da se probudimo iz već dugog zimskog sna.

Evo što nam je Ignac Klarić rekao o novom singlu: „Bolesti, pohlepa, beskrupuloznost političkih i drugih elita, ekonomske i političke migracije te ekološke katastrofe. Strah! Za djecu, za zdravlje, za planet na kojem živimo. Scene u spotu namjerno „rastrgane“ i „nabacane“ poput internetskih vijesti, kratke i surove uz tekst i žestoki ritam „Nema zraka, nema vode“ 'Crne Kronike', ponovno vraća na goruće teme današnjeg društva.“

Nejednakost, glad, razaranje prirode i uništavanje ljudskog u nama, teme su kojima se bavi ovaj singl i spot, peti po redu s albuma prvijenca "Drž'te glavu iznad vode".

Aktualnost i žestina glazbenog izričaja, ovaj puta popraćenog i uznemirujućim scenama svijeta koji nestaje, puna je frustracije, bunta i eksplicitno poziva na promjene.

Autor glazbe i teksta je Ignac Klarić, a uz njega aranžman potpisuju Robert Kontrec, Srećko Kekez, Dejan Parlaj i Ivan Kronja.

Singl, kao i cijeli album snimljen je u studiju Road Production - Ljutomer, miksan u Zagrebu – Dražen Gavrilović @ Pod.Room Studio, a mastering je napravljen u Njemačkoj, u studiju Saša Novak OHHO Mastering.