Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagrebački bend Gatuzo predstavlja singl "Mozak", kojim najavljuje novi album koji bi trebao izaći tijekom 2021.

"Jako smo uzbuđeni zbog rada na novom albumu. Novi singl je direktan i govori o našim stavovima vezano za ovo suludo vrijeme u kojem živimo, a glavno pitanje pjesme je: „Što je to ZLO?“ Uskoro izlazi i spot, koji je radila Lara Končar i prezadovoljni smo krajnjim rezultatom. Cijela atmosfera spota je naglasila poruku pjesme, što nam je bio i cilj. Snimali smo u JBdB studiju, u kojem snimamo i album, a napokon imamo priliku raditi album u samom studiju, tj. stvarati ga od nule prilikom snimanja. To je rezultiralo potpunom slobodom u aranžmanskom smislu i nismo ograničeni trajanjem pjesama u komercijalnom smislu. Produkciju je radio Šiljo, kao i za prvi najavni singl „Što to govori o nama“. - rekli su dečki iz benda.

Gatuzo je objavio EP "Temelji" (2006., Spona) te pet studijskih albuma - "Noge/ruke/glave" (2007.), "!" (2009.), "Gdje idemo" (2013.), "Megalomania" (2014.) i "Van kontrole" (2019.). Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album "Teške boje" (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme "Teške boje", koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.