Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Evergreen Još samo večeras Drage Diklića dobio je svoju novu obradu i to u romantičnoj izvedbi Tine Vukov. Pjevačica iznimnog glasa, dobitnica Porina 2007. godine u kategorijama najboljeg novog izvođača i najbolje ženske vokalne izvedbe, ovom je pjesmom prekinula svoju četverogodišnju diskografsku stanku. Iako, kaže, u svojoj ladici ima puno novih pjesama, na scenu se ipak odlučila vratiti obradom najvećeg hita barda hrvatske glazbe Drage Diklića.

"Obožavam staru glazbu i glamur nekadašnjeg vremena. Ideja za obradu pjesme 'Još samo večeras' Drage Diklića nastala je kao rezultat suradnje s producentom Zvonimirom Dusperom koji me potaknuo da se ohrabrim napraviti nešto što istinski volim, bez kalkulacija. Pri stvaranju držali smo se originala da se ne izgubi esencija, ali dali smo joj novi moderniji zvuk. U planu je realizacija albuma obrada starih hrvatskih pjesama, a očekujemo ga na proljeće. Neizmjerno sam uživala u snimanjima jer to su pjesme koje godinama slušam i volim, a sad sam dobila priliku da ih predstavim na svoj način", objasnila je Tina.

Suradnja sa Zvonimirom Dusperom Dusom započela je prije nekoliko godina na singlu 666 za čiju je produkciju i aranžman bio zadužen, a upravo je ovaj singl predstavio njen novi stil i prekretnicu u karijeri. Glazbena karijera Tine Vukov započela je već s četrnaest godina kad je potpisala svoj prvi ugovor s diskografskom kućom Croatia Records. Već iduće godine, na Dori 2004., ostvarila je uspješnu suradnju s Matijom Dedićem uz kojeg je izvela pjesmu Tuga dolazi kasnije, a upravo po njoj nazvan je i prvi album objavljen 2006. godine. Iste godine i velikan Arsen Dedić ponudio joj je suradnju, a zajedno su otpjevali pjesmu Vraćam se.

Nježna i romantična Tinina izvedba pjesme Još samo večeras tražila je jednostavan, ali dojmljiv spot za koji je bio zadužen Filip Gržinić. Snimljen je na kupalištu Angiolina u Opatiji, a crno-bijeli kadrovi vratit će nas u stare filmske klasike.