Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Iako mračna i teška stvar, 'Sveti bes' oduvek je spadao u one publici najdraže", kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pjesme koja među obožavateljima uživa gotovo kultni status.

Riječ je o novoj verziji koju je, prema izvornoj skladbi Radeta Sklopića Reida nastaloj prije desetljeće i pol, ovoga puta odsvirala Banjalučka Rock simfonija. Marčelo je godinama rado viđen gost na njihovim koncertima, a na repertoaru je, između ostalog, često bio i "Sveti bes", koji za autore ima posebnu emocionalnu vrijednost:. "To je prvo što smo nas dvojica, kao kompozitor i tekstopisac, ikada napravili zajedno, a na refrenu su, osim Dragoljuba Markovića i Gage Ilinčića, i vokali našeg druga Boksija Kinđića, koji više nije među nama." Animirani video rad je Mustafe Mulahusejnovića, vizualnog umjetnika koji se također vratio ovoj pjesmi: u vrijeme izvornog izdanja nadahnula ju je za "prvu ruku" spota koji je dio pjesme pretočio u sliku. Sad je djelo završeno pred publikom, tako da ide u stopu i dodatno dočarava atmosferu pjesme.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi suradnici najavljuju brojne projekte na kojima marljivo rade: "Godina nam je svima izmakla iz ruku: umesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći deo naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen. Sledeća godina zato mora biti velika i puna elana. Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl („Udahni”) objavili u februaru, biće tu i jedan zaseban mini-album (7 pesama) za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i muzika iz predstave „Bura” i Rejdov novi samostalni kompozitorski album ’12 Rooms’. Što se pak ’Svetog besa’ tiče, rimejk nije tu da zameni staru verziju. Zajedno sa spotom, on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vernost, ljubav i strpljenje."