Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Otkad je njihova prva „beba” Destiny station ugledala svjetlo dana, varaždinski band Eco Trip neumorno je radio na produkciji novog singla - Shipwreck.

Iz benda kažu kako im ovo vrijeme pogoduje i pomaže da se zapitaju, da preispitaju stanje u kojem se nalazimo, koje nije toliko sretno i zadovoljno. „Riječi pjesme polako plaču, utapaju se u vlastitim suzama, dok više ne možeš disati. Uzimamo toliko stvari zdravo za gotovo pa kad zbilja udari, postaje preteško. Taj se osjećaj znatno povećava kad su odnosi u pitanju. Nakon što se voda povuče, ipak zasija sunce, ali ti si ostao kao olupina broda u pijesku”, rekao je Jurica Jagetić, autor teksta i glazbe.

Aranžman koji prati singl „Shipwreck” dakako nije tako depresivan, ali mogao bi zvučati neobično.

Eco Trip pjesmama voli dati i djeliće duše drugih autora kroz suradnje, pa su na ovom singlu dio sebe dali i Neda Njegač kao back vocal, koja je skladbi dala novu dimenziju, a Luka Osrečak snimio je savršenu dionicu saksofona. Bass gitaru i ovog je puta izveo Neven Kolarić, a producent Slavko Vincek izSlav Sound Studios sate i sate proveo je s Eco Tripom, upijajući vibracije svakog člana.

Bend Eco Trip nastao je 2018., a danas ga čine Tea Mesarić kao vokal, Jurica Jagetić na ritam gitari te Marko Buder na lead gitari. Motivacija za osnivanje benda bila, kako ističu, suštinska potreba za kreativnim i glazbenim izražavanjem. Glazbene kolege im, dodaju iz benda, entuzijastično uskaču u stihove i note, čime svaka pjesma dobije ponešto energije od svakog izvođača.

Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše. „Ima tu svega, od blues i jazz nota, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo”, rekao je Marko Buder.

„Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima”, dodala je Tea Mesarić.

Smatraju da je popularizacija transcendentalne glazbe na ovom prostoru nešto novo te se nadaju da će pronaći svoje mjesto kod publike.