Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kompletne snimke australskog progresivnog rock sastava Fraternity - u kojem je nastupio budući pjevač AC / DC-a Bon Scott - bit će objavljene u posebnom remasteriranom izdanju kasnije ovog mjeseca, javlja NME.

Box set, naslovljen 'Seasons of Change - The Complete Recordings, 1970-1974', sastavio je promotor glazbe i povjesničar Adelaide Victor Marshall u suradnji s preživjelim članovima benda i njihovim menadžerom Hamishom Henryjem.

Materijal bi trebao biti objavljen 22. siječnja u izdanju Cherry Red Records, a box-set uključuje dva originalna albuma benda - "Livestock" i "Flaming Galah" - zajedno s njihovim singlovima, remasteriranim s Henryjevih originalnih kaseta. Oboje imaju Scotta na glavnom vokalu.

Uključen je i cijeli, ranije neobjavljeni album, pod nazivom 'Second Chance', koji također uključuje vokalne i kantautorske doprinose Scotta. Pjevač je bio glavni vokal Fraternitya između 1971. i 1973. godine, pridruživši se AC / DC-u na vokalima sljedeće godine pa sve do svoje smrti 1980. godine.

"Ostvario mi se san raditi s jednim od najvažnijih australskih pionirskih pub rock sastava", komentirao je Marshall u izjavi. Povjesničar je pronašao izgubljene snimke dok je vodio intervjue za nadolazeću biografiju koju je napisao o bendu.

“Ovaj projekt ne bi mogao biti bez darežljivosti benda (Bruce Howe, John Freeman, John Bisset, Sam See, Mauri Berg, ujak John Eyers i Tony Buettel) i prvotnog menadžera benda Hamisha Henryja. Nadam se da će svi članovi Fraternitya napokon dobiti priznanje koje zaslužuju i ispričati svoju pravu priču."

Više o ovome možete pročiteti OVDJE.