Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U suradnji s etiketom Nota Bene objavljen je album "Crta" Ivan Kapec 5tet-a u formatu LP-a. Naslovnicu kao i fotografije glazbenika izradila je Vesna Zednik, a grafičko oblikovanje Pavao Damjanović.

Vinil je dostupan u vinil dućanima Aquarius, Freebird i Woodstock u Zagrebu, a može se naručiti i online, direktno od Ivana, ili preko online shopa Cedeterija.

Naklada "Crte" je 300 primjeraka. Uz kupljenu ploču dobiva se i Bandcamp download kod.

Ivan Kapec, zagrebački jazz gitarist i skladatelj, objavljuje svoj peti solo album kojem prethode Lancun (2001), Bava (2003), Time traveling (2014) i Razor (2017). U posljednje vrijeme Ivanove aktivnosti vezane su za grupu Kozmodrum, suradnju s pjevačicom i autoricom Majom Posavec, te vođenje glazbenog kolektiva Sunrise Session.

Za ovaj album Ivan je okupio vrsne jazz glazbenike mlađe generacije – Mario Bočić – tenor saksofon, Šimun Matišić – vibrafon, Ivar Roban Križić – kontrabas i Borko Rupena – bubnjevi, znani već publici iz bendova (Mary May, Big band HRT-a, Harlequin Art Collective itd.)

Album je snimljen u glasovitom studiju Artesuono u Udinama u Italiji krajem srpnja ove godine. Snimanje, miksanje i mastering, tj. glazbenu produkciju napravio je Stefano Amerio, inače redovan suradnik diskografske kuće ECM, odnosno njezinog producenta Manfreda Eichera. U tom studiju nedavno su snimali glazbenici kao npr. Eivind Aarset, Gary Peackok, Enrico Rava, itd.

Ploča je tiskana u znamenitoj tiskari Record Industry u Harlemu, Nizozemska čije usluge koriste mnoge jazz etikete kao ECM, Nonesuch Records, itd.