Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debi albuma Instramental. Zajedno s pjesmom stiže i propratni video, čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gdje glazba koketira s punkom i vokalno podsjeća na Zappu-u i Captain Beefheart-a, a možete ga pogedati u nastavku.

Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom kinu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama napravili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks napravio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopće, poručuju iz benda.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobjedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”.

Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Nova ploča će biti objavljena 24. rujna za Rock Svirke Records.