Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Izdavačka kuća PDV records najavila je izlazak, odnosno digitalno reizdanje prvog istoimenog albuma zagrebačkog dub sastava Radikal Dub Kolektiv (PDV050) kao i premijerno izdanje njihovog "Rajčice Dub / Tomato Jungle" singla (PDV051) u digitalnom formatu koje će popratiti limitirana serija na 7" vinilu.

Oba izdanja će službeno biti objavljena 14.5.2021. i biti će dostupna putem Bandcamp profila PDV recordsa kao i na svim digitalnim platformama. Također, biti će dostupan i novi popratni merch benda.

Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom biti će objavljen prvi put u digitalnom formatu.

Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu (gitara, bass, klavijature, bubnjevi) i tehnike live dubbinga, koja je u kombinaciji s učestalim, najčešće samostalno odsviranim koncertima u višoj brzini, stvarala oduševljenje kod većine onih koji su imali prilike susresti se s radom benda za vrijeme njegova postojanja, a sve skupa rezultiralo je pokretanjem vrlo agilne domaće dub scene.