Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vrulja je indie rock kvartet iz Varaždina nazvan po mjestu u moru na kojem izvire rijeka ponornica, pri čemu se miješaju slatka i slana voda. Bend je okupljen kao anti-stres terapija nakon napornog radnog tjedna s motom: "Muzika zbog muzike i jam zbog jama", da bi svoj sadašnji oblik kojeg sačinjavaju Sabina, Ivan, Tomislav i Ninoslav poprimio u proljeće 2017.

Iako su do imena došli spontano, ono je postalo dio vizije povezivanja s prirodom - tako je i naziv albuma te mnogih pjesmama okrenut flori i fauni. No, u srži njihovog izričaja nalazi se bunt - uz njega su rasli i kroz njega grade svoju zvučnu sliku i odašilju poruke.

Za prvo predstavljanje, te najavu prvog dugosvirajućeg albuma "Od korijena do pupa" bend je odabrao pjesmu naziva "Jesenska" za koju su i snimili spot u prostoriji u kojoj inače stvaraju i vježbaju.

Osvrt na temu pjesme dala je vokalistica Sabina: "Kada sam bila malena, za mene su godišnja doba bila uživanje i opažanje očitog… Proljeće obožavam oduvijek, rođena sam u proljeće i ono najavljuje dolazak topline, buđenje svega što je spavalo. Ljeto sam voljela zbog sunca i mora, a zimu zbog snijega i klizanja… ali jesen... jesen mi nikad nije bila neko godišnje doba koje bi jedva čekala - ono je bacalo lišće krošnjama, najavljivalo dolazak kišnih i tmurnih dana… i samo tu viziju jeseni sam imala. Sad kad sam malo porasla gledam jesen skroz nekim drugim očima, to je prva pjesma s kojom se dotičem prirode, shvatila sam da je jesen u biti najplodnija. Onda kad promijeniš pogled na svijet....počneš ubirati plodove svog rada i truda."

Ako poslušate pjesmu primjetit ćete da Vrulju odlikuju čvrsta ritam sekcija, melodične kitice te moćni refreni s energičnim i ponekad agresivnim vokalnim dionicama. Članovi benda inspiraciju za svoj zvuk najčešće pronalaze u stilovima s čvršće strane rocka nastalog u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća, a koji se svira naveliko i razvija u svim smjerovima čak i u današnje doba.

"Jesenska" je dostupna na digitalnim platformama putem odredišne stranice → gngr.space/Vrulja-Jesenska, a video broj se može gledati gore. Izlazak albuma "Od korijena do pupa" pod okriljem Geenger Recordsa predviđen je za jesen. Budite u toku.