Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mr. Moonlee predstavlja debitantski album 'Čuka bije pumpa' slovenskog razigranog indie / post-punk tria Lelee, koji je izašao 18.6.2021. u CD i digitalnom formatu za Moonlee Records i za hrvatsko-kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records. Vinilno izdanje albuma izlazi na jesen ove godine.

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ obilježavaju udarna žensko-muška višeglasjau tradiciji bendova poput Yo La Tengo. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinosaura à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jungle popu s obje američke obale, a u smislu regionalne autentičnosti i u novom valu. Unatoč generacijskoj razlici među članovima benda svi djele iskreno sklonost prema zvuku indie tradicije, koju s radošču iznose u suvremenije kombinacije s kojima nagovaraju modernijeg slušatelja.

Moglo bi se reći da se kod Lelee susrećemo s nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te unatoč alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku. Unatoč blago retro štimungu, debitanski album Lelee ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogao nastati nigdje drugdje i nikada prije.