Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nakon jednog pandemijskog ljeta, odmor kao koncept putovanja na neku egzotičnu destinaciju ili na more, ponovo postaje popularan. U novoj verziji svog hita 'Vacation' (u izdanju Better Noise Music) kalifornijski bend Dirty Heads ugostili su nagrađivani bend Train, a pjesma se uspješno probija kao spontana himna ovogodišnjeg povratka u normalan život i - putovanja na odmor. U novi spot su ubacili snimke TikTok i Instagram korisnika koji su i doveli do prave 'Vacation' manije.

Dirty Heads su poznati bend koji uspješno spaja hip-hop, reggae i rock, zajedno s opuštenim stavom južne Kalifornije. Oformljeni su 2003. kad je punk rocker Dustin Bushnell (aka Duddy B) pitao svoj prijatelja, repera Jareda Watsona (aka Dirty J) da surađuju na projektu koji će se fokusirati na pozitivne vibracije i zarazni groove. Watson je svojim vokalnim vještinama dodao pjevanje, i s perkusionistom Jonom Olazabalom, akustična verzija trojca Dirty Heads je počela svirati po raznim događanjima, i istovremeno uspješno graditi publiku.

Do danas, iza njih je uspješna karijera, sedam albuma, preko dvije milijarde streamova, a jedan od najvećih gitova, pjesma 'Vacation' iz 2017. godine u jeku je nesvakidašnje ponovne popularnosti (detaljnije pogledajte ovdje). Naime, između prosinca 2020. i travnja ove godine, pjesma je stekla ogromnu popularnost na TikToku i Instagramu, sa skijanjem kao glavnom akcijom, gdje je prvi dio montiranog segmenta u kući, a drugi negdje na odmoru. Nakon tog booma, koristila se i kao podloga za druge ljetne TikTok i Instagram reel klipove.

Samo u posljednjih 7 dana na radio stanicama diljem svijeta, 'Vacation' se puštao ukupno 20.7 milijuna puta! Snimanje reelova s pjesmom u pozadini se nastavlja. Do sada je samo na TikToku ukupno bilo 3 milijarde User Generated Videos (UGC), a još popularniji je bio Instagram s 4 milijarde UGC pregleda.

Pjesma je uvrštena na 134 Shazam top liste, 42 Apple Music top liste i na više od 2 000 Spotify play listi, a izdavačka kuća Better Noise Music je za 16. srpnja najavila objavljivanje kompilacije "The Best of Dirty Heads", na kojoj će uz original biti i nova verzija hita 'Vacation'.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici