Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Hvaljeni duo Tús Nua uskoro će objaviti dugoočekivani, drugi studijski album "Nothing Personal", a publici sada predstavljaju novu poslasticu iz svoje radionice. Objavile su spot za energični singl "Lights Out", a otkrile su i kako je video nastao.

"Spot smo snimale tijekom ljeta 2021. diljem Hrvatske. Sve snimke su nastale mobitelima, a svim našim predivnim prijateljima zahvaljujemo na videima, kao i svima koji su se u njima pojavljuju", poručile su Tús Nua. Videa su snimale Emina Hermann, Sara Morić, Jelena Božić i Jordi Ilić, koja je radila i montažu.

Njihov posljednji singl sniman je u Chicken Sound Studiju Vedrana Kovačića - Belog, kao i sve pjesme s prvijenca "Horizons" te singlovi "Ride" i "Palindrome". Mix su radili Vedran Kovačić i Tús Nua, a master potpisuje Igor Meister. Na bubnju im gostuje Andrea Pedron, a vokale, gitare, bass gitaru i syntheve snimile su same Tús Nua (Jelena Božić i Jordi Ilić). Djevojke iz Tús Nua svoj drugi studijski album objavit će 29. listopada, a bit će dostupan na svim streaming servisima.

Nakon puno tisuća kilometara prijeđenih na europskim turnejama, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao dvojac, da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od prvijenca "Horizons", ovaj album je više "unutra" nego "van", zahvaljujući promjeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Podsjetimo, album "Horizons" objavile su 2017. godine te su dobile kritike hvale od publike i struke. Među pjesmama objavljenima na albumu našla se i "Fight!" koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pjesma dana.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima