Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Autorski rock-metal bend Directive Drive je objavio svoj dugo-iščekivani debitantski autorski album prvijenac, koji je, nakon puno poteškoća i revizija, ugledao svjetlo dana.

"Osnovani 2011. godine bend je od samog početka, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i suvremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvođača, imao ujedno i motiv - promociju kvalitetnog i sirovog Rock'n'Rolla, radi sveopće koristi glazbenika i prisutnih posetitelja svirke.

Šest godina kasnije iskustvom renomirani, uvježbani, i reoformljeni, ali ništa manje motivirani - bend odlučuje krenuti u autorske vode i sam krči vlastiti put na sceni, s istim motivom, te tim povodom započinje rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu "Ruka za spas".

Prvi singl i spot koji bend izbacuje kao početak promocije debitantskog albuma se zove - "Ništa drugačija", da bi sljedeći singl i videospot bend objavio sredinom rujna, pod nazivom – “Bezdan”. Bend ujedno time i proslavlja svoj 10. rođendan. Nakon puno revizija, snimanja, dodavanja, miksanja i analiziranja, album konačno dobija oblik kakav je bend od samog svog starta želio.

Kako u bendu ističu to je: album o lutanju, gubitku tla pod nogama i pokušaju da se zadrži glava iznad vode. O traženju ruke za spas u postojećem svetu. Ovaj album isto tako obeležava i kraj jedne epohe u radu benda i hrabro koračanje napred.