Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kultni kragujevački bend Darkshines, nakon višegodišnje diskografske pauze, vraća se na scenu singlom i spotom “Zaboravi me”, najavljujući, na taj način, treći album “Predaj se”. Ovo izdanje, s osam pjesama, objavit će u ožujku 2022. promotorska kuća Long Play.

Razdoblje pandemije Darkshines su iskoristili kako bi radili na novom materijalu. Alfa i omega benda, gitarista Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, koji je komponirao pjesmu “Zaboravi me”, a tekst je napravio zajedno s pevačicom Dušicom Đurđević, kaže da uopćte nisu imali dilemu kojom bi se pjesmom trebali vratiti nakon pauze: „Zaboravi me’ je hit u svakom smislu te riječi. Prava A1 stvar. Krasi je ono po čemu je Darkshines prepoznatljiv. Melodična, energična, sofisticirana, produkcijski savršena”.

Đurđevićeva se nadovezuje, ističući da su primjeri iz svakodnevnog života, a dijelom i iz osobnog iskustva, bili inspiracija za ovu pjesmu koju, aranžmanski, potpisuje cijeli bend: “To je melodična pjesma tvrđeg zvuka, čije strofe s kulminacijom u refrenu čine zatvorenu ljubavnu priču o emotivno iskorištenoj djevojci, i njenom saznanju da je druga u životu već zauzetog muškarca, koji je vješto obmanjuje. Njena ljubav, tuga, razočaranje, očaj i pad u trenutku suočavanja s istinom pretvorit će se u bijes te će ona svojim odlučnim ‘Zaboravi me’ prekinuti svaki kontakt sa sada već bivšim voljenim. Mislim da je svako od nas bar jednom u životu doživio nešto slično. Pad nije poraz, već samo sabiranje naših unutarnjih snaga, kako bismo se podigli i nastavili hodati dalje kroz život”.