Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon singlova i videospotova "Agramer" i "Vozim se po Zagrebu" te "Zagrebačkog EP-a", zagrebački reper Zoran Primjer donosi debitantski studijski album "Zagrebački EP sa šlagom". Album je u potpunosti posvećen gradu u kojem je rođen, u kojem živi i koji mu je vječna inspiracija za skladanje pjesama - Zagrebu. "Zagrebački EP sa šlagom" sadrži sedam pjesama koje se bave tematikom vezanom uz Grad Zagreb te njegove stanovnike. Misija albuma je na urbano zanimljiv i edukativan način podijeliti ljubav prema Zagrebu sa svim istomišljenicima u gradu. "Zagrebački EP sa šlagom" je dostupan u digitalnom formatu na svim relevantnim streaming servisima te na CD-u. Autor svih tekstova je Zoran Malnar, glazbu i aranžmane potpisuje Tomo Žaper, a za miks i mastering je zaslužan Marko Gaćina.

"Zagrebački EP sa šlagom" otvara kompozicija “Gradec i Kaptol” - pjesma zabavnog i edukativnog karaktera za koju je inspiracija došla iz dijelova teksta Zlatne Bule, povijesnih činjenica o srednjovjekovnim sukobima te urbanih legendi poput naziva za Manduševac. Jeste li znali da je u starom Zagrebu vrijedilo pravilo "Ako bilo koji građanin drugog građana osramoti, mora njemu platiti deset peneza (tadašnji novac), a općini sto peneza te dobije ukor. Nakon trećeg ukora mu se oduzima sva imovana i tjera ga se iz grada..." ? Mnoge slične zanimljivosti i urbane legende ćete saznati slušajući "Zagrebački EP sa šlagom".

"Agramer" priča zanimljivu priču o svim stanovnicima grada, ali i onima koji će to tek postati, o njihovoj/našoj ljubavi prema gradu u kojem živimo te o želji da svojim angažmanom pripomognemo boljem životu cijelog kolektiva.

"Vozim se po Zagrebu" opisuje kako Zagreb izgleda kroz oči usamljenog vozača. Pjesma je puna pozitivnog konteksta i šalje poruku da je lagana vožnja užitak kada se voziš zagrebačkim ulicama i trgovima. Pjesma "Kaj pripovedaš" prikazuje grad kroz emocije, odnosno događaje koji daju osobi sentimentalnu povezanost s gradom, kao i način na koji se u Zagrebu razgovara i ophodi.

Peta kompozicija na albumu su "Zagrepčanke", pjesma koja na duhovit i zabavan način opisuje ljepotu nježnijeg spola grada Zagreba, a inspirirana je poznatom frazom Zvonimira Milčeca, da su od Zagreba ljepše samo Zagrepčanke.

Posljednje dvije pjesme su dva izvrsna remixa - "Zagrepčanke (remix)" i "Vozim se po Zagrebu (Tom Polo remix), koji potpuno mijenjaju zvučnu sliku originalnih verzija i daju pjesmama sasvim drugu dimenziju.

Popis pjesama

1. Gradec i Kaptol (feat. Makro Polo)
2. Agramer
3. Vozim se po Zagrebu (feat. Bronze B)
4. Kaj pripovedaš
5. Zagrepčanke
6. Zagrepčanke (remix)
7. Vozim se po Zagrebu (feat. Bronze B) (Tom Polo remix)



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici