Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zadarski rock kolektiv Kriptidi je ovih dana upravo objavio svoj drugi album, naslovljen „Hibernacija 2“.

Nakon što je njihov prvi album bio odlično prihvaćen u brojnim underground krugovima, pred nama je i novi zvučni zapis koji će zasigurno razbiti prokletstvo drugog albuma.

Kriptidi su sa sedam novih pjesama nastavili razvijati svoj specifični eksperimentalni zvuk kojeg nije lako opisati, a opet, kojeg svi toliko vole, možda baš i zbog toga. Taj zvuk uključuje elemente rock n rolla, bluesa, jazza, avangarde, noisea i psihodelije te je oplemenjen jedinstvenim poetskim izrazom koji preispituje tmurne kutke ljudske egzistencije.

Da ne bude sve tako crno uvijek je prisutan dašak zdrave duhovitosti u njihovom zvuku. Album Hibernacija 2“ je snimljen u finoj akustičnoj atmosferi jedne bivše zadarske kino dvorane te jedan manji dio u ugodnom prostoru prijateljske grupe Dragmlad.

Autorstvo, snimanje i aranžmane potpisuju svi članovi grupe. Produkciju zvuka odradio je veliki Robert W. Sasquatch, a grafičku opremu albuma misteriozni Mongolski crv smrti. Album je izdan u kolaboraciji Kriptida i izdavačke kuće Slušaj Najglasnije te je dostupan online kao download i/ili stream (Bandcamp) te u vrlo limitiranom fizičkom izdanju (CD).