Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zadarski rock kolektiv Kriptidi je ovih dana upravo objavio svoj drugi album, naslovljen „Hibernacija 2“.

Nakon što je njihov prvi album bio odlično prihvaćen u brojnim underground krugovima, pred nama je i novi zvučni zapis koji će zasigurno razbiti prokletstvo drugog albuma.

Kriptidi su sa sedam novih pjesama nastavili razvijati svoj specifični eksperimentalni zvuk kojeg nije lako opisati, a opet, kojeg svi toliko vole, možda baš i zbog toga. Taj zvuk uključuje elemente rock n rolla, bluesa, jazza, avangarde, noisea i psihodelije te je oplemenjen jedinstvenim poetskim izrazom koji preispituje tmurne kutke ljudske egzistencije.

Da ne bude sve tako crno uvijek je prisutan dašak zdrave duhovitosti u njihovom zvuku. Album Hibernacija 2“ je snimljen u finoj akustičnoj atmosferi jedne bivše zadarske kino dvorane te jedan manji dio u ugodnom prostoru prijateljske grupe Dragmlad.

Autorstvo, snimanje i aranžmane potpisuju svi članovi grupe. Produkciju zvuka odradio je veliki Robert W. Sasquatch, a grafičku opremu albuma misteriozni Mongolski crv smrti. Album je izdan u kolaboraciji Kriptida i izdavačke kuće Slušaj Najglasnije te je dostupan online kao download i/ili stream (Bandcamp) te u vrlo limitiranom fizičkom izdanju (CD).