Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Proteklih nekoliko dana sve je u znaku Dubioze kolektiv. Subotnja svirka na Dolcu razveselila je sve prisutne, plesalo se i pjevalo iz sveg glasa, a osim starih hitova, iz zvučnika su se čule i pjesme s tek izašlog albuma.

Upravo je i povod iznenadnog posjeta Dubioze kolektiv Zagrebu izlazak novog albuma„Agrikultura“ koji službeno obilježavamo danas, 10.5. i skorašnji nastup na Sea Star festivalu u Umagu gdje će Dubioza kolektiv nastupiti 28.5.

Agrikulturu su najavili singlovi „Kafana“ i „Bubrezi“, a cijeli je album zapravo nastao kao neka psihoterapija u doba koronavirusa.

„Stvarajući album, promišljali smo kako se nositi sa svim time. Pretpostavljam da se te naše traume čuju na albumu. Šaren je, i stilski i tematski, kao što su ljudi i navikli od nas. Nije nam strano kombinirati sve moguće i nemoguće žanrove, u rasponu "od Bacha do sevdaha“ – rekli su iz benda

"Agrikultura" je mini album od osam pjesama koji je nastao u protekle dvije pandemijske godine. Jednostavno, na broju osam cijelina se zaokružila i nije bilo više potrebe da se dodaju nove pjesme za izdanje.

„Sam naziv i koncept albuma "Agrikultura" nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu.

Pozivamo dragu publiku da nam preko mreža jave ako vam se sviđa album, šaljite nam pohvale tipa: genijalno, monumentalno, briljantno, itd. Ako vam se album pak ne sviđa, šaljite kritike, pa čak i uvrede tipa: očajno, užas, ko vam dade instrumente, itd. Također, možete se služiti i emotikonima. Pišite šta god želite, al' ne šaljite gifove života vam. Gif je najdosadnija pojava na netu.“ – poručila je Dubioza kolektiv

Popis pjesama a albuma „Agrikultura“:

1. Bubrezi
2. Može li?
3. Booranija
4. Traktorska
5. Ne da mi se
6. Dijeta
7. Kafana
8. Ilegalno živ

IzvještajiPlacebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Gogol Bordello razvalili Main Stage