Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Florence + The Machine objavili su dugoiščekivani album „Dance Fever”, a paralelno s njim predstavljen je i najnoviji singl „Dream Girl Evil”! Riječ je o petom singlu (nakon dosad predstavljenih „Free”, „My Love”, „King” i „Heaven Is Here”) izdvojenom s petog studijskog albuma koji je od sad dostupan i na svim glazbenim platformama.

Danas nas hvata plesna groznica koju smo jedva čekali! Nakon što su napravili uvod sa nekoliko vrlo zapaženih singlova, Florence + The Machine konačno predstavljaju svoje peto studijsko izdanje pod nazivom „Dance Fever“. Nove pjesme Florence Welch je sa svojim Mašinama većinski snimala u Londonu, a nastajale su tijekom pandemije - u iščekivanju „onog starog svijeta bez ograničenja“. Album, kojeg su producirali Florence Welch, Jack Antonoff i Dave Bayley, donosi 14 pjesama, među kojima su i ranije plasirani singlovi redom vizualno popačeni čarobnim spotovima hvaljene rediteljice Autumn De Wilde.

U spotu za singl „Free“ u ulozi Florenceine anksioznosti pojavljuje se istaknuto ime britanskog filma Bill Nighy, a glazbena čarolija isprepletena s vizualnim elementima prožima se i u ranije predstavljenoj plesnoj himni „My Love“, snažnoj pjesmi „King” te „Heaven is Here“, pjesmi koja se bavi temama obitelji, ženstvenosti, a ponajviše opiranjem unaprijed definiranim rodnim ulogama. Najnoviji singl s albuma nosi ime „Dream Girl Evil”.

Središnji motiv albuma „Dance Fever“ je ples s folklornim elementima srednjeg vijeka uz što je Florence utkala i vlastita iskustva plesne discipline koja su joj je pomogla na putu do trijeznosti. Fascinaciju plesnom manijom (choreomania), renesansnim fenomenom u kojem su skupine ljudi - ponekad tisuće - plesale do iznemoglosti glazbenica je otkrila neposredno prije pandemije, a uzevši u obzir da je jedno cijelo desetljeće bez prekida provela na intenzivnim turnejama svijetom, ne čudi kako su ovakvi motivi duboko rezonirali s njom. Album ujedno dočarava ono što joj je najviše nedostajalo usred izolacije - klubovi, plesanje na festivalima, vrtlog pokreta i zajedništva te nada u ponovna okupljanja.

Ukratko, „Dance Fever” donosi ono najbolje iz Florence i predstavlja ju na vrhuncu moći kada dolazi do potpuno ostvarene samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun te se igra idejama identiteta, muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Na kraju krajeva, glazba je jedinstvena umjetnička forma koja ima moć pomoći čovjeku u različitim životnim okolnostima – moć da opusti i oslobodi anksioznosti, pa makar samo na trenutak.

IzvještajiNovigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima