Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Od prvog nastupa benda 4Hombres&Flowery 2019. godine na Thrill blues festivalu krenuo se formirati album "Mirna Bosna" koji se sastoji od ukupno deset pjesama. Blues bend iz dvije države i tri grada koji se najčešće okuplja u Livnu nastavlja oduševljavati svojim blues skladbama u kojima se ne libe ukomponiriati i elemente tradicionalne glazbe. Vokal Ive Ivković Ivanišević savršeno upotpunjuje Darka Kneževića i Amela Brkića na gitari, Mersada Pivčića na bas gitari te Sabahudina Hajdera na bubnjevima.

Pjesme su na hrvatskom jeziku uz iznimku "Stupid song" čiji je autor dragi prijatelj benda Darko Bakić (Buđenje), a zaslužan je i za sam naziv albuma. Autori teksta i glazbe su: Darko Knežević i Mersad Pivčić, dobro uhodani kreativni dvojac kojemu se na tri pjesme autorski pridružuje i vokal banda, Iva Ivković Ivanišević. Za aranžman cjelokupnog albuma zaslužni su svi članovi banda, dok produkciju potpisuje producent Matt Hellyer u čijem studiju "Maci" u Jajcu je snimljen cjelokupni studijski materijal.

"Izgleda da će ovaj nadolazeći album razveseliti ekipu. Po najavnim singlovima bend razvaljuje! Koja svirka i taj vokal… moj duboki naklon mlada damo! Eklatantan primjer da na "stageu" možeš biti bos, ne u štiklama i minjaku, a da sve to zvuči sjajno! Oduševila me ova glazbena fuzija… ajde pogodite čega?! Ocjena 5+!" rekao je Mladen Lončar: autor, urednik i voditelj, poznati križevački blues kritičar i jedan od dugogodišnjih urednika emisije 'Rock-oko' i 'Blues za vas'.

Album najavljuje singl „Emina“, poznata Šantićeva sevdalinka koju je za ovu priliku bend odjenuo u novo blues ruho. „Duh sevdaha osjeti se u svakom glazbenom ostvarenju na prostoru snažne i brdovite Bosne i Hercegovine, a oduvijek se govorilo da je sevdah bosanski blues. Bilo je neupitno da će se tako nešto naći i na glazbenom repertoaru 4Hombres&Flowery, još kada se 2021. godine na bini Thill blues festivala zasvirala Šantićeva Emina.“ kaže Darko Knežević, gitarist benda.

Uz novu blues interpretaciju, u prvom planu singla „Emina“je priča o upravo toj pjesmi koja "nikada umrijet neće". Cijelu priču o ovoj pjesmi teško je sažeti, ali se ona najbolje ispriča doživljajem koji se dočarao video spotom. Snimljen je u poznatom livanjskom muzeju "Čuvari starina", dok su pojedini kadrovi snimljeni na prekrasnom livanjskom polju kao i na Konjičkom klubu Livno. Snimatelj spota je Matt Hellyer, koji je ujedno i producent singla kojim 4Hombres&Flowery najavljuje svoj prvi blues album "Mirna Bosna".

IzvještajiZucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu