Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"G.O.A.T.", prva pjesma legendarnog američkog repera objavljena u posljednjih 17 godina ugledala je svjetlo dana ususret rođendanskoj proslavi 50. rođendana koja se obilježava sutra, 21. svibnja 2022.

Pjesma "G.O.A.T." ugostila je moderna imena hip-hop scene, rap i r&b zvijezde Ty Dolla $igna i Bellu Alubo, te uključuje samplove s Biggijevog klasika “I Love The Dough” s albuma "Life After Death", drugog studijskog uratka koji je od objave 1997. zaradio dijamantnu nakladu.

"Još otkad sam bio dječak, moj najveći san bio je pojaviti se na pjesmi s Biggijem. Pjesma mu savršeno odgovara...(GOAT - Greatest Of All Time). Sretan rođendan, Big. Nedostaješ nam!”, poručio je Ty Dolla $ign.

“Predivno je svjedočiti novim generacijama fanova i mladih ljudi koji su prigrlili njegovu umjetnost i reinterpretirali ju. Iznimno cijenim naporan rad i sve ljude koji su svojim trudom omogućili da se isporuči ovaj savršen spoj vokala i glazbe kroz pjesmu G.O.A.T.", izjavila je majka rap ikone, Voletta Wallace.

Nova glazba nije jedini način na koji će se obilježiti 50. rođendan rap legende i proslaviti njegovo nasljeđe. U New Yorku, rodnom gradu The Notorious B.I.G.-a, a.k.a. Christophera Wallacea, Empire State Building promijeniti će svjetla tornja u crvenu i bijelu boju dok će se na vrhu vrtiti kruna kojom će se odati počast Biggijevom debitanstkom albumu "Ready to Die".

Već sljedeći mjesec, 10. lipnja, Bad Boy / Atlantic / Rhino Records će predstaviti vinilnu verziju hvaljenog albuma "Life After Death". "Life After Death 25th Anniversary" super deluxe box set sadrži čak 8 LP-a i knjižicu koja donosi rijetke fotografije sa snimanja naslovnice, osvrte Sheldona Pearcea te sjećanja svih uključenih u nastajanje ovog albuma.