Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Punk rock grupa Crna Kronika objavila je novu punk rock dizalicu provokativnog naziva ‘Ona voli plastično’. Ovim singlom Crna Kronika nastavlja i dalje propitkivati aktualne društvene i socijalne teme te zadire duboko u problem današnjeg društva koji je obavijen velom površnosti i materijalizma.

‘’Kad se sustav vrijednosti izokrene, čovjek gubi kompas. Život postaje ringišpil koji ga nemilosrdno baca i lomi. Izgubljen i razočaran, gubi se u vrtlogu narodnjačke glazbe, agresivne propagande i masovne potrošnje. Živi, ali ne zna tko je. Mrzi ne znati tko je. Nepodnošljiv strah od neimanja identiteta tjera ga da traži oslonac. Neko novo uporište. Mijenja sebe za privid sigurnosti i priznanja. Ne želi biti “on” nego želi biti “in”. Mijenja “biti” za značiti. Izgledati. Djelovati. Uklopiti se. Doimati. Imati status. Makar plastičan. Plastika je “in”. Mijenja sebe za plastiku. Postaje plastikom. Prihvati plastičnog sebe. Drugog sebe ne poznaje. Drugog sebe nema.’’ – rekao je Ignac.

Glazbu i tekst potpisuje Ignac Klarić, a u aranžmanu mu se pridružuje ostatak benda kojeg čine Robert Kontrec, Srećko Kekez, Nenad Rasnik i Ivan Kronja.

Singl je snimljen u E-Minor studiju u Varaždinu, a za producentskim pultom bio je Tomislav Novosel Tompa.