Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Tek nešto malo više od godinu dana nakon izlaska posljednja dva albuma (“Kocke”, koji je izdao sa zagrebačkim reperom Tiborom i “April” izdane za Krekpek Records) hrvatski glazbeni producent svjetskog glasa Koolade izdaje najnoviji album pod nazivom “Lover’s Lane”. Riječ je o opuštenom, downtempo izdanju izuzetno chill vajba koji će vas žanrovski provozati od lo-fi hip-hopa, preko R&B-a pa sve do soulful, jazzy nota.

“Lover’s Lane” preusmjerava vas u traku koja odgovara samo vama dvoje. U ovom albumu fokus je na ljubavnicima i na onom osjećaju ultimativnog emotivnog zadovoljstva kada ne postoji nitko drugi osim vas dvoje i srcolikih pogleda. Pratite zajedno mjesec kako se uspinje kroz krošnje ili sunce kako zalazi niz horizont. Držite se za ruke, pritisnite “play”, a ostalo je na vama…

Album je začinjen finim gitarskim, klavijaturnim i vokalnim izvedbama nekih od najboljih jazz, fusion i soul umjetnika iz SAD-a i jugoistočne Europe, uključujući legendarnog hrvatskog jazz pijanista Matiju Dedića, pjevača i kantautora Terrona Austina, u industriji poznatog po suradnji s TLC te Teedra Moses, koji je trenutno na turneji s kraljicom neo-soula, Erykah Badu.

Na albumu se nalaze i dvije gitarističke izvedbe slovenskog pjevača, tekstopisca, producenta, gitariste i multiinstrumentaliste BRO-a, te srpskog producenta i multiinstrumentalista Vuka Starinca, tu je i topla vokalna izvedba Monike Almaši, te na kraju, ali ne i najmanje važna, suradnja s Ma'CHillom.

Ovo izdanje Koolade-ovog labela Koolin’ Out, zasad se još neće naći u fizičkom obliku (na CD-u, USB-u, ploči ili kazeti) već se od 20. svibnja može naći na digitalnim streaming platformama i Internet trgovinama poput Bandcampa, Spotifyja, Apple Music i drugih.

IzvještajiZucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu