Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon hitova koji su ju plasirali u sam vrh regionalne glazbene scene te kraće kreativne pauze Sassja „Tišinom“ prekida tišinu! Uvijek iskrena i svoja, s jednako dojmljivim stihovima, nešto drugačijim ritmom te u pratnji impresivnog spota, odvažna i karizmatična glazbenica s prvim singlom kojeg objavljuje za Universal Music Hrvatska poručuje kako - stajanje nije opcija! Pjesmom „Tišina“ Sassja je zakoračila u novi umjetnički smjer, a singl se od sad može čuti u radijskom eteru i na svim glazbenim platformama te u nastavku članka.

„Uzela sam vremena za sebe, obitelj, prijatelje i pustila da se novo stvaranje samo dogodi...“, opisuje glazbenica i autorica teksta Sanela Josipović Sassja, ističući kako ne smatra da se vraća kao „nova Sassja“ nego zrelo i u harmoniji sa samom sobom nastavlja svoj glazbeni put - radeći ono što voli.

Singl kojim okreće novu stranicu inspirativnog glazbenog poglavlja kreativno je upotpunio Baby Dooks koji potpisuje i produkciju, dok Marko Gaćina stoji iza mixa i masteringa snimke.

„Baby Dooks i ja smo već nekoliko godina stalno u kontaktu, razmjenjujemo ideje i novu glazbu koja nas inspirira. Tako se dogodila 'Tišina' uslijed čega sam shvatila da to je ono što želim čuti i smjer u kojem želim nastaviti raditi“, komentira Sassja presretna jer joj je upravo ova pjesma nakon dugo vremena probudila taj duboki to-je-to osjećaj.

Uz spomenute suradnike, Sassja se okružila timom ljudi koji su upotpunili njenu viziju prenijevši „Tišinu” u video. „Trebala sam nekoga tko vidi ono isto što i ja vidim dok slušam pjesmu. Jednostavno nisam željela da se moja vizija pretvori u tuđu koliko god se nekad ‘tuđe pokazalo bolje’. Tajana (redateljica spota) i ja smo se povezale na istim ‘kreativnim dužinama’, a takve suradnike je teško ili gotovo nemoguće naći.“

“Sassja je s pjesmom ‘Tišina’ u moj život ušla u pravom trenutku, a da ona to nije ni znala. Taman sam izlazila iz nekog svog dubokog osobnog mraka, veoma dramatično, skoro vrišteći, ne sluteći da se stvari mogu preokrenuti na jedan vedriji, ‘vidi jes lijepo’ način. Sama pjesma me odmah ‘dobila’”, iskreno progovara redateljica Tajana Dedić - Starović, “Kroz čitav spot dominira motiv slobode – u pokretu, izrazima, bojama i simbolima. Puno je načina na koje čovjek može biti slobodan, a mi smo se odlučili prikazati one malo suptilnije koji vode ka određenoj pozitivnoj katarzi.”

Posebnu ulogu imala je Melisa Činić SHZa koja plesnom koreografijom gledatelje vodi kroz narativ spota, dok je koristeći Sassjino lice kao umjetničko platno, za potpuni vizualni efekt zaslužna ŠminkeriTZa. Zadovoljna suradnjom s ekipom koju sada naziva i svojom obitelji, ŠminkeriTZa dodaje kako je iskustvo rada na ovom spotu prepunom simbolike, i samu potaknulo da izađe iz zone komfora, ali i da osobno i umjetnički napreduje.

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte