Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jadran Ducic CiCo Drum IdentityNa albumu Drum Identity se nalazi deset skladbi, od toga sedam instrumentala, za koje je teme napisao Ivan Cinotti, te tri bubnjarska sola koja potpisuje Jadran Dučić Čićo. Iako je Čićo poznatiji kao jazz bubnjar, ovim solo albumom se otisnuo u ambijentalni rock žanr, što mu nije strano s obzirom na njegove glazbene početke, pogotovo kad je rock glazba u pitanju.

Ovo je Dučićev treći album. Prvi album AS IT IS snimljen je 2000. godine u jazz-rock stilu u suradnji sa starim članovima grupe Spectrum, dok je drugi album INSIDE, na kojem su snimljeni jazz standardi i nekoliko autorskih jazz skladbi, snimljen sa članovima grupe Black Coffe, a gost na albumu je Matija Dedić.
Album DRUM IDENTITY su snimili i producirali Ivan Cinotti i Jadran Dučić Čićo. Snimljen u Extra Music Studiju, a izdavač je Extra Music. Album možete pronaći na svim glazbenim platformama, kao i na YT kanalu:

https://youtube.com/playlist?list=PLK_hrNYF851LLn0BIj3H5FWrwpNrIlbGT

Jadran Dučić Čićo rođen u Splitu 1961., glazbom se počinje baviti sredinom sedamdesetih. Glazbeni korijeni su mu u rocku i bluesu, ali pod utjecajem Mahavishnu Orchestra i Billiya Cobhama počinje se interesirati za jazz-rock i jazz.

Svirao je s poznatim hrvatskim jazz glazbenicima Boškom Petrovićem, Matijom Dedićem, Elvisom Stanićem, Zdenkom Kovačiček, Sašom Nestorovićem, Nevenom  Frangešom, Vanjom Lisakom, Domagojem Ralašićem, Željkom Kovačevićem te stranim glazbenicima poput Milesa Griffitha, Georgea Makinta, Csabe Desea, Jima Mullena, Juliusa E.Greena, Tammy McCann, Georgia Famea, Primoža Grašiča, Danielea Di Bonaventure. Nastupao je i snimao sa zvijezdama hrvatske estrade Arsenom Dedićem, Gabi Novak, Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem i mnogim drugima.
Godine 1993. s basistom Renatom Švorinićem utemeljuje sastav Black Coffee koji djeluje i danas.
S tim sastavom svira na gotovo svim hrvatskim i regionalnim jazz festivalima te 2003. na prestižnom jazz festivalu u Pescari. Grupa je izdala 12 albuma ( 3 u inozemstvu ), osvojila 3 Porina uz višestruke nominacije.
2000. je nominiran za jazz-rock glazbenika godine. Suradnju sa Ivanom Cinottijem započinje 2003. godine

IzvještajiAlter Bridge, Halestorm, Mammoth WVH u Domu sportova


Električni orgazam u Tvornici


Andre Rieu razgalio Arenu


Clutch i Tvornica treći put


Orvel + Grgur u Močvari


Mingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte