Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Članica grupe The xx - Romy (Romy Madley-Croft) javnosti je otkrila svoju novu pjesmu - 'Strong', stvorenu zajedno s producentom, tekstopiscem, multiinstrumentalistom Fredom Johnom Philipom Gibsonom poznatim kao Fred again.. Singl prati video u režiji njezine supruge, producentice i fotografkinje Vic Lentaigne.

Pjesma 'Strong' njezino je drugo po redu solo izdanje, a fanovi su je mogli čuti na raznim festivalima i u klubovima koje je Romy ljetos obišla diljem svijeta. Pjesma slijedi pregršt prethodnih suradnji, uključujući Fredovu 'Lights Out' i Romyin debitantski singl 'Lifetime', objavljen 2020. uz fantastične reakcije publike i kritike.

“Pjesma ‘Snažno’ proizašla je iz trenutka u mom životu kada sam procesuirala tugu iz prošlosti.” kaže Romy i dodaje: “Dok sam pisala stihove razmišljala sam o svom bratiću Luisu; oboje imamo zajedničko iskustvo da su nam majke umrle kad smo bili mladi. Prepoznajem u njemu istu osobinu koju imam i ja, a to je da pokušava obuzdati emocije i imati hrabro lice. Pjesma je bila način da se povežemo s tim osjećajima, ponudimo si međusobnu podršku i na kraju pronađemo osjećaj oslobođenja u euforiji glazbe. Luis je sa mnom na omotu singla i u spotu koji je stvarno poseban.“

“Puno mi znači moje prijateljstvo s Fredom, naša bliskost mi pomaže da se osjećam sigurnom biti iskrena i ranjiva u tekstu i definitivno smo povezani zbog naše ljubavi prema pisanju pjesama i emocija u dance glazbi. Nevjerojatno je i nadahnjujuće vidjeti i čuti što Fred radi u svom solo radu i jako sam uzbuđena što smo zajedno objavili ovu pjesmu.” - priča o suradnji s Fredom.

'Strong' je Romyin najnoviji uradak onoga što naziva “emocionalnom glazbom za ples”. Pjesmu namijenjenu glasnom slušanju, u okruženju prijatelja i obitelji, Romy je napisala kao odu klubu kao mjestu iscjeljenja i zajednice. Pjesmu su producirali Fred again.., Romy i Stuart Price i ujedinjuje Romyine zvučne inspiracije iz klupskih klasika, Ibiza housea i trancea s njezinim bezvremenskim pisanjem pjesama i stihovima.

Sad već legendarna pop spisateljica, Romy je koautorica sva tri hvaljena albuma The xx, Grammyjem nagrađenog hit singla Dua Lipe 'Electricity'), pjesama za King Princess i Halsey te niza drugih glazbenih ostvarenja.

IzvještajiDamir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari