Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pod nazivom B's FUNstallation (skraćenica od Baja's) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. godine.

 

Nakon albuma Blue Line, iz 2018. godine koji je prošao jako dobro kod glazbene kritike i publike i sa kojim su odsvirali preko 30-ak iznimnih koncerata, u 2022. godini bacili su se na posao i završili svoj treći studijski album.

 

„Album „Hold On“ mali je dodatak vremenu proteklom iza nas koje je bilo sve, samo ne nor-malno i uobičajeno! Apsurd svega je da nam je uz sve objektivne teškoće i probleme uslijed zastoja uobičajenih i ustaljenih životnih obrazaca dalo priliku da zastanemo i opet se okrene-mo sebi i onome što nosimo u sebi, a često zbog "normalnog" načina života negdje iščezne! Sve to se i u fazi djelovanja banda poklopilo s njegovim unutarnjim promjenama i dolasku ne-ke nove energije i novog zvuka u njegovom izričaju. Ipak, melodija, harmonije, ugođaj i užitak zajedničkog sviranja su i dalje tu i nadamo se da će album Hold On, u dobrom duhu s optimis-tičnom porukom, doći i do ušiju nekih novih slušatelja.“, kaže idejni vođa trubač Zvonimir Bajević.

 

Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muzici-raju i prijateljevanju. Sudjelovanje svih članova u mnoštvu različitih projekata, te s dugim ni-zom glazbenika (Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Ved-ran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Sloveni-ja...) s kojima su članovi B's FUNstallation surađivali i ostvarivali svoju glazbenu afirmaciju, ostavio je velik utjecaj i tragove, koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju.

Članovi sastava su: Mario Bočić, tenor saksofon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Luka Žužić, rhodes, Goran Rukavina, kontrabas, bas gitara, Davor Doležal, električna i akustična gitara i Borko Rupena, bubnjevi i gongovi.

 

Album je sniman u rujnu 2022. u Studiju Ombla Fiume u Zagrebu.
Miks: Studio Ombla Fiume
Master: Ombla Fiume by Robert Nappholz
Tonski snimatelj: Robert Nappholz
Producenti: Zvonimir Bajević i Robert Nappholz
Dizajn izdanja: Ivan Klis

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici