Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zdenka Kovačiček, unikatna hrvatska glazbena diva te vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima predstavlja video spot za posljednji singl s hvaljenog studijskog albuma "Konstatacija jedne mačke", koji je ujedno jedna posebna, glazbeno cjelovita priča.

 

Žena za sva vremena svakim glazbenim uratkom pomiče svoje granice te unazad nekoliko godina redovito isporučuje fantastične materijale primamljive baš svim generacijama. Upravo takav je i najnoviji singl "Stare fore" koji ujedno i otvara izdanje "Konstatacija jedne mačke", dugoočekivani album hrvatske prve dame jazz-rocka koji joj je priskrbio i nominaciju za nagradu Porin u kategoriji rock albuma godine. "Obratite pažnju na tekst pjesme 'Stare fore', jer sigurna sam da te stare fore još uvijek postoje među mladom generacijom, što se može vidjeti u spotu koji su napravili fenomenalni Doringo i mlada talentirana Marija Mihaljević" poručuje Zdenka pritom posebno izdvajajući stih "Ne tražim ti više mane, u mraku sve su mačke crne".

 

Otkačenost, otvorenost i kreativnost Zdenke Kovačiček prepoznala je i redateljica Marija Mihaljević koja je oduševljena snimanjem ovog velikog projekta. "Na prvo slušanje pjesme mogla sam zamisliti Zdenku onakvu kakva jest - modernu, smionu, lijepu i ekspresivnu. Uzevši u obzir tematiku pjesme, u glavi su mi se stvorili razni likovi nekih 'prošlih vremena' kojima se Zdenka stilom nikada nije baš uklapala. Ona je karakterno, pa tako i u modi, uvijek vrlo otkačena i svoja. Tako da je spajanje mode prošlosti i sadašnjosti za mene bila prva vizija spota, zajedno s određenim momentima ponašanja koja su se prije provodila, a danas ne. " poručuje Marija koja je iznimno zahvalna Zdenki na ukazanoj prilici za ovu suradnju i Dinku Čvoriću – Doringu na angažmanu i potpori za ostvarivanje svog prvog spota za kojeg potpisuje režiju. Glazbu singla "Stare fore" potpisuje Marko Tomasović, odličan tekst napisala je Daniela Borovnjak, dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Grčević.

 

Veličanstveni album "Konstatacija jedne mačke" fascinantna je glazbena priča koju su dosad oblježili sjajni singlovi "Jutarnja frka", "Pozitivan primjerak" u suradnji s Remi iz Elementala, singl zavodljivog latinoameričkog ritma "Adut", a nakon njega i moćni rock soul singl "Love, Love, Love" koji je premijerno predstavljen na Dori 2020. u izravnom prijenosu HRT-a. Potom je uslijedio i singl "Konstatacija jedne mačke" uz animirani video spot, dueti "Jaka" s neponovljivim Davorom Gopcem i "Tvoje usne", kolaboracija za pamćenje sa sjajnim Matijom Cvekom. Ujedno je riječ o prvom Zdenkinom solo albumu od 2004., godine kada je izbacila album "To Be Zdenka", na kojem se nalazi njen nanovo snimljen hit iz 1999. "Žena za sva vremena". Album koji će prigrliti baš svi, od jazz, blues i rock fanova, od proljeća 2021. godine osvaja nas prelijepim melodijama te tekstovima pjesama koji će vas potaknuti na razmišljanje, kako kaže sama Zdenka, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma.

 

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici