Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Beogradska rock grupa Artan Lili nastavlja koračati prema trećem studijskom albumu koji će obilježiti suradnje s eminentnim regionalnim glazbenicima.

Najnoviji singl "Otrov" nastao je u suradnji s vrsnim autorom, producentom, gitaristom i pjevačem Nikolom Vranjkovićem, čije je sjajno izdanje "Veronautika" objavljeno i na hrvatskom tržištu. Glazbu i aranžman potpisuje čitav bend, dok su tekst napisali frontmen grupe Artan Lili, Bojan Slačala te Nikola Vranjković. Audioprodukciju potpisuju Nikola Vranjković, Ivan Petrović i Marko Benini, dok iza režije spota stoji Romana Slačala. 

 

"Novi singl snimili smo zajedno s našim velikim prijateljem, kolegom, suborcem i zvijezdom, Nikolom Vranjkovićem. Ponovo smo napravili nešto drukčije od očekivanog i jako smo zadovoljni kako sve zajedno zvuči i izgleda! Tema je izuzetno zanimljiva i mislim da je ovo pravi čas za jednu ovakvu pjesmu", izjavio je frontmen grupe Bojan Slačala.

"Bilo je pravo uživanje raditi s njima na novom materijalu, bilo da smo snimali i miksali u studiju, stanu ili vikendici. Artan Lili su jedna od rijetkih grupa s ovih prostora koja zna što rade", zaključio je Nikola Vranjković.

 

Pjesma "Otrov" osma je po redu s nadolazećeg studijskog albuma, a preostale pjesme i spotovi uskoro će biti predstavljeni. Nakon sjajne turneje povodom obilježavanja deset godina postojanja, Artan Lili najavljuje i bogat koncertni period. Kroz desetljeće rada ova beogradska četvorka izrasla je u jedan od najkvalitetnijih i kreativno najprogresivnijih alter rock bendova ovog podneblja, koji je zasluženo prošao sve velike klubove i festivale regije. Tijekom vremena grupa se ustalila u postavi koja je 19. studenoga nastupila u Tvornici kulture, a čine je Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara).

 



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici