Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nova pjesma 'Mjesečeva kći' jedna je od onih koje su stvarane godinama, a svoj finalni oblik dobila je tokom pandemije i odmah je bilo jasno da će biti naslovna pjesma istoimenog četvrtog albuma daruvarskog rock benda Cota G4. Iako ih poznajemo već dugi niz godina i upoznati smo s njihovim radom i čvrstim zvukom, nova pjesma uokviruje cjelokupni ugođaj novog albuma i pokazuje još neotkrivenu stranu Cote G4.

Prethodni album „Entropia“ žestokog je zvuka, a ujedno prožet nostalgijom i melankolijom dok je „Mjesečeva kći“ nova strana njihovih emocija. Vedrina, melodičnost i rock tri su glavne opisne riječi kojima zrači novi album ovih rock Daruvarčana.

Od ukupno deset pjesama, objavi albuma prethodila su dva singla, 'Noć ukradi za nas' i 'Sazdana od sjaja', a dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima. Tekst naslovne pjesme potpisuje Anna Popova, glazbu Marko Osmanović, a Dinko Likar mu se pridružio u aranžmanima.

Za snimanje, mix i master, dio instrumentalnih dionica i pratećih vokala zaslužan je producent, vokalist i multi-instrumentalist Alen Novosel, koji od 2021. godine radi kao glazbeni producent Tvornice kulture u svom studiju u Radiju Tvornica gdje je i snimljen novi album Cote G4 – Mjesečeva kći.

Spot potpisuje, Kao i prethodna dva, i ovaj spot potpisuje Avik Shanich. Za razliku od 'Noć ukradi za nas' i 'Sazdana od sjaja', koji imaju puno kadrova i lokacija, novi spot je snimljen minimalistički u tvornici pumpi MPD u Daruvaru i ideja je bila da se uhvati energija benda. Projekti Avika ne mogu se niti nabrojati, a rasuti su po cijelome svijetu. Živio je i radio u različitim državama i kulturama – Armenija, Turkmenija, Rusija, Europa i Amerika – sve do Hollywooda.

Cota G4 ovo ljeto planira svirati širom Hrvatske i regije, a početak turneje ''Mjesečeva kći'' nas očekuje u zagrebačkoj Tvornici kulture 4. svibnja 2023., ujedno i koncertna promocija novog albuma.

IzvještajiŽeljezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans