Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nova pjesma 'Mjesečeva kći' jedna je od onih koje su stvarane godinama, a svoj finalni oblik dobila je tokom pandemije i odmah je bilo jasno da će biti naslovna pjesma istoimenog četvrtog albuma daruvarskog rock benda Cota G4. Iako ih poznajemo već dugi niz godina i upoznati smo s njihovim radom i čvrstim zvukom, nova pjesma uokviruje cjelokupni ugođaj novog albuma i pokazuje još neotkrivenu stranu Cote G4.

Prethodni album „Entropia“ žestokog je zvuka, a ujedno prožet nostalgijom i melankolijom dok je „Mjesečeva kći“ nova strana njihovih emocija. Vedrina, melodičnost i rock tri su glavne opisne riječi kojima zrači novi album ovih rock Daruvarčana.

Od ukupno deset pjesama, objavi albuma prethodila su dva singla, 'Noć ukradi za nas' i 'Sazdana od sjaja', a dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima. Tekst naslovne pjesme potpisuje Anna Popova, glazbu Marko Osmanović, a Dinko Likar mu se pridružio u aranžmanima.

Za snimanje, mix i master, dio instrumentalnih dionica i pratećih vokala zaslužan je producent, vokalist i multi-instrumentalist Alen Novosel, koji od 2021. godine radi kao glazbeni producent Tvornice kulture u svom studiju u Radiju Tvornica gdje je i snimljen novi album Cote G4 – Mjesečeva kći.

Spot potpisuje, Kao i prethodna dva, i ovaj spot potpisuje Avik Shanich. Za razliku od 'Noć ukradi za nas' i 'Sazdana od sjaja', koji imaju puno kadrova i lokacija, novi spot je snimljen minimalistički u tvornici pumpi MPD u Daruvaru i ideja je bila da se uhvati energija benda. Projekti Avika ne mogu se niti nabrojati, a rasuti su po cijelome svijetu. Živio je i radio u različitim državama i kulturama – Armenija, Turkmenija, Rusija, Europa i Amerika – sve do Hollywooda.

Cota G4 ovo ljeto planira svirati širom Hrvatske i regije, a početak turneje ''Mjesečeva kći'' nas očekuje u zagrebačkoj Tvornici kulture 4. svibnja 2023., ujedno i koncertna promocija novog albuma.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima