Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

b

Prošli je tjedan, kao reakcija na događaje u Gazi, objavljen singl grupe Borghesia 'Gaza Youth Manifesto' koji se još uvijek ne može čuti ni na jednoj od vodećih digitalnih streaming platformi, a na upit zašto je tome tako, odgovor nisu dostavile.

Danas (21.02.) izlazi remasterirano LP izdanje njihovog albuma "Ljubav je hladnija od smrti", a za par dana, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, bit će objavljena nova verzija skladbe 'No Hope, No Fear' ('Ni upanja, ni strahu'). Bend Borghesia osnovali su 1981. godine Puljani Aldo Ivančič i Dario Seraval. Sastav djeluje, uz višegodišnju pauzu, do danas, a istovremeno je svojim glazbenim pečatom i izvođačkim nastupima ostavio trag kako na jugoslavenskoj, tako i na svjetskoj glazbenoj sceni.

"Ljubav je hladnija od smrti" prvi je album benda (nakon dvije audio kasete u izdanju Galerije Škuc) objavljen i za izdavačku kuću FV u koprodukciji s talijanskom izdavačkom kućom Toto alle prese coi dischi. Glazbu potpisuju Aldo Ivančič i Dario Seraval, a tu su i Borut Kržišnik, Nina Sever... Naslovnicu albuma dizajnirali su Aldo Ivančič i Dušan Mandić, a fotografiju je snimila Jane Štravs.

Album "Ljubav je hladnija od smrti" 2010. godine objavila je i američka izdavačka kuća Dark Entries, a ove godine, i kao raritetno izdanje u obliku audio kasete, slovačka izdavačka kuća 4MG.

Borghesia od 1985. godine nastupa diljem Europe, a izdavala je ploče za izdavačke kuće PIAS, WAX TRAX, Metropolis Records, Cherry Red Records, Jugoton..IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici