Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Fenksta 1Fenksta je umaški hip hop glazbenik sa zagrebačkom adresom, koji inspiraciju za svoje tekstove i glazbu crpi iz svakodnevnice i životnih iskustava. Od osme godine svira klavijature, a glazbeni uzori su mu Eminem i Kool Savas.

Obzirom na talent i veliku strast prema glazbi, još kao tinejdžer samostalno uči o glazbenoj produkciji, pa već tada nastaju njegovi prvi beatovi. Glazbenu karijeru započeo je 2008. godine kao član grupe KUGA. Ozbiljnost prema radu odlučuje zaokružiti glazbenim obrazovanjem, stoga 2012. godine seli u Sjedinjene Američke Države, gdje u virginijskom gradu Alexandria upisuje NOVA – Northern Virginia Community College i završava smjer Music Recording Technology.
U Hrvatsku se vraća 2016. godine te stečena znanja i vještine koristi za suradnju s mnogobrojnim inozemnim izvođačima. Bitno je naglasiti kako je Fenksta svojevremeno uvršten u Undaground Choppers 6, gdje zauzima 82. mjesto na ljestvici od 100 najbržih svjetskih repera, s brzinom repanja od 13 slogova u sekundi. Rijetkost njegovog talenta prepoznaje i domaća hip hop scena, pa ističe svoje sudjelovanje na Rap Campu, a u zadnje tri godine je voditelj svih beatbox evenata u Zagrebu.

Službeni izlazak na domaću hip hop scenu odlučio je okruniti najnovijim singleom „Ogledalo“, koji je prvotno nastao kao pjesma za ovogodišnju Doru. Veliki je obožavatelj Eurovizije te je svjestan kako se uspjeh postiže upravo osobnim temama s kojima se publika može poistovjetiti. Zanimljivost je kako je glazbu za „Ogledalo“ skladao još prije petnaest godina, a čuvao ju je za posebnu prigodu poput ove, gdje se osobno ogolijeva pred brojnom postojećom, ali i budućom publikom. Tako je, naravno, i autor teksta, a u pisanju refrena pridružila mu se kao gostujuća umjetnica, mlada i perspektivna kolegica Rea Matić, koja već dugo vremena nastupa na domaćoj sceni i surađuje s drugim kolegama umjetnicima. Snimka je rađena u Red Records studiju, pod producentskom palicom Krune Licitara Macole, dok je spot snimao i uredio Velimir Crljić, zvani Doktor Oga.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici