Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

spurijusDrugi singl Špurijusa sa nadolazećeg trećeg albuma stiže dva mjeseca nakon uvodnog "Dobrog čovjeka", a zove se “Direktan prijenos”. Radi se o novoj suradnji splitskog benda sa etabliranim glazbenicima, nakon gostovanja dr. Popa iz Atheist Rapa, ovog puta odružili su snage s TBF-ovcem Mladenom Badovincem, koji se i u novoj formi snašao kao iskusni punk rocker.

Direktan prijenos je, poput prethodnog singla, novi obračun s društvenim anomalijama i nepravdama, samo ovaj put na manje ironičan i više izravan način. Dok je Dobar čovjek ismijao samodopadnu oportunu narav malog čovjeka, jednog od nas, Direktan prijenos se bavi apsurdnošću djelovanja i suradnji određenih kvazibuntovnih krugova s povlaštenim kadrovima. Kad svjetovni i duhovni predvodnici pronađu zajednički jezik s onima koji bi trebali biti pogon za razvoj kritične mase, kad ulični grafiti slave svetost autoriteta i javno propisane vrijednosti, tada dolazi do moralnog rasapa i beznadnosti pojedinca u bilo kakav sretan rasplet. Ideali su unovčeni, Robin Hood je postao Superhik, a pojedinac je deložiran i čeka posljednju pomast.

Ovu netipično dugu punk rock pjesmu snimio je i miksao Dino Siriščević prošle godine u svom CCC studiju u Splitu, u kojem bend u postavi Domo/Tudor/Jojo/Saba nastavlja snimati pjesme za svoj prošireni album, koji će izaći u izdanju Mudrog brka.Videospot je snimio i montirao Julio Juraga, a osim Mladena i članova Špurijusa, u spotu se pojavljuju Vana Miličević te stalni suradnik, osnivač i počasni član benda, renesansni čovjek Leo Murgić. Za maske iz Orwellove „Životinjske farme“ zaslužna je Juliana Voloder, a samo snimanje u prostorijama amfiteatra splitskog Doma mladih osigurali su članovi udruge Redakcija uz nesebičnu pomoć Kristijana Čaćije.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”