INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Slovenski glazbeno-ljubavni par Zala Kralj & Gašper Šantl, koji djeluje pod umjetničkim imenom zalagasper, predstavlja novi singl! Sanjiva i emotivna atmosfera postala je njihov prepoznatljivi glazbeni pečat, a u tom tonu nastavljaju i u novoj pjesmi "origami", koju možete poslušatu u nastavku.

"Iako riječi pjesme daju naslutiti da se radi o ljubavnoj tematici, zapravo također govore i o vječnoj potrazi za smislom života. Govori o važnosti naših osjećaja te onom teškom periodu, kada ne osjećamo ništa; kada smo prazne stranice papira, koje se mogu složiti u različite oblike – u najbolje verzije sebe", otkrivaju Zala i Gašper značenje nove pjesme.

Novi singl "origami" par je kreirao i snimio u periodu izolacije, u okruženju vlastitog doma: "Pjesma je nastala u vrlo zatvorenom okruženju; u potpunosti smo je snimili u vlastitoj dnevnoj sobi u periodu izolacije, koji smo iz dana u dan doživljavali drugačije. Osjećaji praznine su na momente bili ugodni, a na momente vrlo teški. Počeli smo se baviti raznim hobijima, a jedan od njih bio je upravo origami, koje smo kreirali svakog jutra."

Pjesmu prati i videospot s kadrovima snimljenim tijekom njihovog boravka u Tel Avivu prošlog svibnja, tijekom natjecanja za Eurosong 2019., gdje su predstavljali Sloveniju i bili jedno od najugodnijih iznenađenja manifestacij.

Ovi talentirani glazbenici i autori svoj prvi singl "Valovi" objavili su 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem "Zlata piščal" u kategoriji "Best Song of 2017". Nakon nastupa na Euroviziji s pjesmom "Sebi" te zatim objavljivanja EP izdanja "Štiri", zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom "come to me", prvim singlom na engleskom jeziku. U veljači ove godine predstavili su i svoj debitantski album "4", koji donosi kolekciju svih njihovih singlova na slovenskom i engleskom jeziku.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima