INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Florence + The Machine objavili su dugoiščekivani album „Dance Fever”, a paralelno s njim predstavljen je i najnoviji singl „Dream Girl Evil”! Riječ je o petom singlu (nakon dosad predstavljenih „Free”, „My Love”, „King” i „Heaven Is Here”) izdvojenom s petog studijskog albuma koji je od sad dostupan i na svim glazbenim platformama.

Danas nas hvata plesna groznica koju smo jedva čekali! Nakon što su napravili uvod sa nekoliko vrlo zapaženih singlova, Florence + The Machine konačno predstavljaju svoje peto studijsko izdanje pod nazivom „Dance Fever“. Nove pjesme Florence Welch je sa svojim Mašinama većinski snimala u Londonu, a nastajale su tijekom pandemije - u iščekivanju „onog starog svijeta bez ograničenja“. Album, kojeg su producirali Florence Welch, Jack Antonoff i Dave Bayley, donosi 14 pjesama, među kojima su i ranije plasirani singlovi redom vizualno popačeni čarobnim spotovima hvaljene rediteljice Autumn De Wilde.

U spotu za singl „Free“ u ulozi Florenceine anksioznosti pojavljuje se istaknuto ime britanskog filma Bill Nighy, a glazbena čarolija isprepletena s vizualnim elementima prožima se i u ranije predstavljenoj plesnoj himni „My Love“, snažnoj pjesmi „King” te „Heaven is Here“, pjesmi koja se bavi temama obitelji, ženstvenosti, a ponajviše opiranjem unaprijed definiranim rodnim ulogama. Najnoviji singl s albuma nosi ime „Dream Girl Evil”.

Središnji motiv albuma „Dance Fever“ je ples s folklornim elementima srednjeg vijeka uz što je Florence utkala i vlastita iskustva plesne discipline koja su joj je pomogla na putu do trijeznosti. Fascinaciju plesnom manijom (choreomania), renesansnim fenomenom u kojem su skupine ljudi - ponekad tisuće - plesale do iznemoglosti glazbenica je otkrila neposredno prije pandemije, a uzevši u obzir da je jedno cijelo desetljeće bez prekida provela na intenzivnim turnejama svijetom, ne čudi kako su ovakvi motivi duboko rezonirali s njom. Album ujedno dočarava ono što joj je najviše nedostajalo usred izolacije - klubovi, plesanje na festivalima, vrtlog pokreta i zajedništva te nada u ponovna okupljanja.

Ukratko, „Dance Fever” donosi ono najbolje iz Florence i predstavlja ju na vrhuncu moći kada dolazi do potpuno ostvarene samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun te se igra idejama identiteta, muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Na kraju krajeva, glazba je jedinstvena umjetnička forma koja ima moć pomoći čovjeku u različitim životnim okolnostima – moć da opusti i oslobodi anksioznosti, pa makar samo na trenutak.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici