Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kawasaki 3p

Dečki iz zagrebačkog benda Kawasaki 3p (točnije vokal Tomfa i gitarist Viduka) izdvojili su nekoliko minuta da odgovore na kratka pitanja o atmosferi koja vlada u bendu uoči Skaville Festivala u Križevcima, načinu na koji nastaju pjesme i fanovima. Naravno, svi odgovori su prožeti njihovom ludošću i velika je šansa da će vas barem malo nasmijati.

Kakva je atmosfera u bendu uoči početka Skaville Festivala u Križevcima?

Viduka: Skakastično, skakućemo kao veseli skakavci zbog Skaville-a :-)
Tomfa: Dado je fino to objasnio. Veseli nas da će, sudeći po bendovima, biti fini "raspašoj".

Kako vam se čini lineup festivala? Jeste li zadovoljni bendovima koji će nastupati uz vas?
Viduka: Lineup je genijalan, moji favoriti su Skampida - odličan bend iz Kolumbije i ludi Gypsy Ska Orquestra. Naravno tu su i naši prijatelji und kolege St!llness i Fakofbolan... ma svi su super čak i oni smutljivci K3P :-)

Kawasaki 3p

Ove godine vam je izdan i novi album „Goli zbog pasa“ koji predstavljate na festivalu. Jeste li zadovoljni prijemom publike i nedavnim koncertima?
Viduka: Jesmo, jesmo i jesmo :-)
Tomfa: Imamo čudnovatu publiku jer smo čudnovat bend i zajedno se čudom čudimo čudesnoj kemiji na našim koncertima!!

Kako nastaje jedna pjesma? Kakav je proces od ideje do gotovog proizvoda?
Viduka: Obično iz neke Tomfine zajebancije, Demirelove komplikacije, iz nekog mog riffa ili na probi Toni i Mario zađemaju nešto dobro. Nastaju na 100 načina. Najčešće napravimo normalnu pjesmu pa je totalno razjebemo tj. zakompliciramo i dobijemo K3P pjesmu - sistemom zašto jednostavno ako može komplicirano? :)
Tomfa: Potpisujem !!

Kawasaki 3p

U više od dva desetljeća postojanja imate impozantan broj odrađenih koncerata i festivala, posebice za jedan domaći bend. Što očekujete od Skavillea i po čemu će se vaš nastup ovdje razlikovati od prijašnjih?
Viduka: Ovo nam je drugi Skaville (+ 1 winter party) i svaki puta je bilo genijalno. K3P će razvalit jer smo dobro nauljena i podmazana mašina koja melje sve pred sobom :-) Očekujem muskulfiber drugi dan od SKAkanja und mamur-look! Bit će ludnica, vesela muzika, ludi bendovi, cure se skidaju, bacaju grudnjake. Cice na sve strane. Jedva čekam prijatelju :-)
Tomfa: Svaki festival ima svoje draži, a mi smo ih odsvirali dosta. Meni je osobno Skaville poseban jer preferiram takav muzicki izričaj, a ove ste se godine potrudili da bude veselo. Žao mi je da ne dolaze Redska, ali vidim da je razlog opravdan pa im ovim putem upućujemo čestitke od K3p-a !

Kako se bilo prilagoditi na sve promjene u svijetu glazbe? U vrijeme osnivanja benda slušale su se kasete. Da li je to bilo jednostavnije od promoviranja preko interneta?
Viduka: Ja bi zabranio internet i sve objavljivao na vinilima. Internet je zlo, a vinili su prekrasnost. Ljudi bi bili sretniji, natalitet bi narastao jer socijalne mreže su asocijalne. Slušajte ploče, pušite šit - bolje će vam bit. :-)

Kawasaki 3p

Što bi izdvojili kao vrhunac karijere?
Viduka: Izlazak albuma „Idu Bugari“ na vinilu i zadnji koncert u Tvornici koji je do sada po meni najbolji koncert od K3P-a. To dvoje, iako je tu bilo je tu i Porina, Crnih Mačaka i ostalih nagrada te, naravno, brdo dobre zabave koje smo proživjeli zajedno kao ekipa.
Tomfa: Dado je nabrojao neke nama jako bitne događaje u životu benda, ali mislim da naše vrijeme tek dolazi. Uz ovakvu publiku i ekipu u bendu samo nam je nebo granica.

Što vam je motivacija za daljnji rad i koje bi savjete dali mladim glazbenicima koji se tek pokušavaju probiti?
Viduka: Najveća motivacija je naravno lova. Lova i trebe. :-) Mladim bendovima bi dao pusicu, pogotovo ženskim. :-)
Tomfa: Motivacija dolazi iz raznolikosti članova naseg putujućeg cirkusa. Izazov je raditi muziku s toliko različitih stilova, a da sve opet bude KawasakijevSKA suluda prepoznatljivost.

Kawasaki 3p

Kakvi su vam planovi za budućnost? Hoćete li ikada zadovoljiti svoje apetite što se tiče glazbenog stvaralaštva?
Viduka: Budućnost - Kawasaki, 0:3p
Tomfa: Spremamo neka velika iznenađenja uskoro pa radimo na tome, nešto suludo, ali o tome neki drugi put. Pozdrav svima, vidimo se i slušamo na Skavilleu!!