Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

slp

She Loves Pablo četveročlani je groove rock band iz Zagreba. Uoči nastupa na INmusicu s nama su podijelili svoje nalete inspiracije, napredovanje četvrtog albuma koji je u pripremi te same pripreme i rituale prije nego kroče na pozornicu. Nastupaju već dugi niz godina, koliko u Hrvatskoj, toliko i van nje. Kako su se snašli u glazbenim i stvaralačkim vodama, možete saznati u intervjuu kojeg su odradili s nama.

Njihov nastup na INmusicu možete popratiti u srijedu 27. lipnja s početkom u 00:45.

Kao prvo i osnovno, obzirom da nastupate već duže vrijeme - kakvi su vaši rituali prije samog nastupa?
Tonska nam je jedan od najčešćih rituala. Večera je isto među favoritima.

Kako se osjećate znajući da sve više i više postajete poznati i vaša baza fanova svakim je danom veća?
Kao i svakom drugom izvođaču, jako nam je drago da postoje ljudi kojima se sviđa to što radimo. Koncerti su najbolji test veze između fanova i benda, a na tom polju se ne možemo žaliti. Ipak, ne dopuštamo da razmišljanje o broju fanova i nekakvoj fiktivnoj „poznatosti“ utječe na to što radimo. Mislim da to publika prepoznaje i voli kod nas.

Koji nastup do sada Vam je bio najinteresantniji?
Bilo ih je jako puno i većina nastupa nosi nešto interesantno - od pomaknutih klubova u novim gradovima koji ugodno iznenade, do velikih festivalskih stejdževa s masom publike. U svemu nalazimo neko veselje i uvijek je gušt svirati za ljude koji te žele čuti, ma koliko ih bilo

Što je najluđe bilo što je napravio netko od vaših fanova tijekom nastupa?
Prošle godine su u Benkovcu na Vlajternativi napravili ogroman transparent s našim logom i natpisom „Benkovac loves Pablo“. To se pamti.

Za sada ste objavili tri albuma, kako napreduju pripreme za sljedeći? Skupljate li materijale ili ste u potrazi za inspiracijom?
Pjesme za četvrti album su već u pripremi, cijelo vrijeme pomalo radimo na njima i već poprimaju neke oblike. Uzimamo si vremena, ne žuri nam se nigdje, jedino nam je, kao i dosad, bitno da rezultatom budemo sto postotno zadovoljni. Ne zanima nas štancanje, mora biti najbolje.

Kako to da ste odlučili stvarati na engleskom, a ne materinjem jeziku?
Engleski nam je došao prirodno, nije bila planska odluka tako raditi. Naš ukus se vrti u velikom postotku oko glazbe na engleskom, odrasli smo na njoj pa smo i svoju glazbu oduvijek „čuli“ tako.

S kojim od stranih izvodaća bi voljeli surađivati i koju biste temu uzeli za pjesmu?
Ruski carski balet. Tema: labud.

Vraćate se na INmusic nakon punih pet godina, kakav osjećaj pobuđuje u vama sviranje na jednom od najjačih hrvatskih festivala?
Uvijek je lijepo nastupiti na super organiziranom festivalu pred velikim brojem ljudi. Neki od ovogodišnjih headlinera su nam jako dragi i dobar je filing vidjeti svoje ime na plakatu pored njihovog.

I na kraju, kakva su vasa sveukupna očekivanja? Što se tiče novih materijala i inspiracije te daljinih nastupa?
Radimo dalje po principu kao i dosad - pred nama je ljeto puno svirki, nakon toga fokus prelazi na studijski rad uz dodatno bukiranje domaćih svirki, ali i daljnje širenje van. U Europu smo fino zagazili u posljednjih par godina pa namjeravamo još više biti na cesti. Inspiracije nam nikad ne fali, obožavamo to što radimo i to je dovoljno.