Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

liliPosljednja festivalska večer (subota, 28.9., 21 h) rezervirana je za nastup Lili Gee u klubu Route 66, koja će promovirati debitantski album "Predigra". Lili Gee iza sebe ima dosta glazbenog iskustva, a nekima je poznatija kao Miss Red Hunter. Naime, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, s kojom je pjevala na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe i objavila album „No Fingers Like Soul Fingers“.

Zatim je započela suradnju s Mirom Odakom i krenula u samostalnu glazbenu karijeru, koja je urodila uspješnim singlovima, EP-em "Okus sunca" te albumom "Predigra". Povodom večerašnjeg koncerta odgovorila nam je na par pitanja.

Što očekujete od Velike rock eksplozije i što ovaj festival znači za vaš sastav?
Velika rock eksplozija traje već 12 godina i nadamo se dobroj svirci i  posjećenosti u svim mjestima i klubovima u kojima se odvija pa tako i na našoj mini exploziji u zagrebačkom Route 66 28.9.

Sjećate li se svoje prve pjesme i prvog koncerta?
Prva pjesma koju je bend Lili Gee snimio i napravio je pjesma "Promijenila sam se", ali ipak nije išla kao prvi singl. Prvi nastup benda je bio 1.6.2017. u prepunom "Pločniku" i jedva smo disali , ha ha.

Da sami sebe morate usporediti s jednim bendom, koji bi to bend bio?
Uh. to ne smijem odgovoriti da ne ispadnemo bahati. Voljeli bi biti kao Blondie, sad sam možda i odgovorio.

Imate li glazbene uzore?
Imamo i nalazimo ih posvuda, ali ako moramo nekog izdvojiti onda ću opet spomenuti Blondie ili domaći bend Xenia.

Koji je najsretniji/najnesretniji događaj u vašoj glazbenoj karijeri?
Najsretniji momenti su kad smo prvi put na radio Yammatu čuli svoju pjesmu ili kad smo u Vinkovcima doživjeli da ljudi znaju riječi naše pjesme, a velika sreća je i kad smo u lipnju objavili prvi album nazvan Lili Gee -Predigra (Aquarius records/Spona). Pamtimo samo sretne dane i momente.

Jesu li festivali poput „Velike rock eksplozije“ potrebni našoj sceni?  Što mislite o festivalima čiji je cilj prvenstveno promocija mladih bendova?
Festivali poput "VRE " su itekako dobrodošli i mi smo već nastupili na prošloj "Eksploziji". Nadamo se da će i ova biti posjećena i da će mnogima pomoći.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
Promoviramo svoj prvi album i to nakon nastupa u Route 66 u Zagrebu idemo u Sisak 4.10 i Varaždin 5.10, potom Đakovo, Šibenik... Radimo na EP-u koji će nadamo se izaći na vinilu i biti malo više u rocku od materijala s prvog albuma.