Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Akustično-elektronski dvojac marisol u dvorištu zagrebačke ALU 23. rujna će održati svoj koncert, kojim, kako kažu, pozivaju na audio-vizualno-gustativni dašak ljeta i njegov ispraćaj uz odjeke mango popa. Glazba ovog benda budi asocijacije na ljeto, more i sunce, godišnji odmor, putovanja i avanture te istovremeno podsjeća na neka prošla, ali i sadašnja vremena pa, stoga, i ne možemo zamisliti bolji oproštaj od ljeta od ovoga.

U susret koncertu, u petak 17. rujna, porazgovarali smo s članovima benda kako bi nam najavili svoj koncert, ali otkrili još koje detalje o samom bendu.

Zašto marisol? Vjerojatno ste bili svjesni kada ste ga nadjenuli bendu da će znatiželja novinara biti velika.

Zašto ne? ;) marisol je španjolska sintagma dviju riječi mar-more i sol- sunce, a tih asocijacija ima u zvuku i tekstovima, španjolskoj akustičnoj gitari, mirisu, bojama…
Znatiželja je svakako poželjna, a usporedbe sa sapunicom smo očekivali. Zasad nismo sapunica, ali ko zna što ćemo s godinama postati.! ;)

Kako je došlo do ideje da radite glazbu, ali i općenito cijeli projekt, koji nije "suvremenog" ugođaja?

Ideja se dogodila jedne ljetne, bezbrižne večeri na Jadranu. Razvijala se tijekom opuštenih jam sesija u kućnoj atmosferi, bez posebnih ambicija, ciljeva i planova u što će se sve razviti kasnije. Pjesme su nastale samo uz akustičnu gitaru i glas gdje otprilike staje ”nesuvremenost” iz Vašeg pitanja. Nakon te prve faze, nastajanje aranžmana bilo je poprilično u korak s vremenom. Svi zvukovi i melodije , osim gitare, nastali su u abeltonu (digitalnom audio softveru za produkciju glazbe) i sviranjem na synthevima te njihovom preoblikom u zvukove raznoraznih instrumenata.
Citirat ćemo dio iz jedne recenzije albuma pa ćemo radije reći da naša glazba ima ”bezvremenski ugođaj”.

Jako mi se sviđaju vizuali kojima promovirate svoj rad. Tko je glavni krivac za njihov dizajn?

Na samom početku, izlazak prvog singla Kontrol frik pratio je divan vizual koji je radila svestrana vizualna umjetnica, Anita Cellić Cela koja je napravila i vizual za cover albuma Žene mape koji će nekada u skoroj budućnosti osvanuti i na vinilu.
Plakat za nadolazeći koncert kao i glazbene razglednice radila je Maja Vican koja se poslužila motivima s naših promo fotografija koje je snimila Barbara Radelja.

Jučer ste predstavili "glazbene razglednice". Možete li reći nešto više o tome?

Kako naša glazba budi asocijacije na ljeto, more i sunce, godišnji odmor, putovanja i avanture te istovremeno podsjeća na neka prošla, a i sadašnja vremena, osmislili smo zvučne razglednice koje spajaju ta dva ugođaja. Želimo oživjeti dobre, sad već pomalo zaboravljene, brižne običaje i postići efekt iznenađenja kada u poštanskom sandučiću pronađete komadić pažnje drage vam osobe.
Dašak novog, tj. suvremenog, je što naše zvučne razglednice na sebi imaju QR kod za download albuma Žene mape, a to što se mogu poslati poštom u bilo koji kutak svijeta ostavlja jednu, sad već retro- nostalgičnu notu.
Izvrstan su audio-vizualni znak pažnje i iznenađenja za nekog tko vam je drag koji će posjetitelji koncerta moći kupiti.

Kako ste zadovoljni prijemom novog albuma među publikom?

Ugodno smo iznenađeni! Drago nam je da su ljudi prihvatili album kao cjelinu, jer je to bila i naša želja od samog početka. U recenzijama je posebno istaknuta zvučna slika albuma za koju su zaslužni naš producent Mario Krnić i ton majstor Igor Ivanković. Hvala im još jednom na tome!

marisol bend

Velika promocija očekuje nas u četvrtak u ALU-u. Jel sve spremno?

U tijeku su završni radovi, zagrebačka promocija nam je vrlo važna i ne želimo ništa prepustiti slučaju. Već smo odradili puno raznih promotivnih aktivnosti, probe s bendom su skoro svaki dan, jedva čekamo da vidite i čujete što smo vam pripremili za četvrtak!

Što ste pripremili fanovima?

S nama će prvi put nastupiti proširena postava benda, novi članovi su Jerko Jurin na bubnjevima, Marino Vinja na bas gitari i synthevima i Katarina Matković na backvokalu. Također spremamo posebno dizajniranu scenografiju na kojoj rade Vanja Magić i Iva Peručić, a posjetitelji će na koncertu moći nabaviti već spomenute marisol glazbene razglednice koje je dizajnirala Maja Vican.

Kakvi su planovi za dalje? Snimanje novih materijala? Svirke?

Rad, rad i samo rad! Kroz koji dan izlazi video za naš novi singl “Mango”, razmjenjujemo ideje za novi album, a bit će tu još nekih iznenađenja, pratite nas!

Gdje vas još možemo gledati u narednom razdoblju?

Pred nama je ponovo neizvjesna jesen, nitko nije siguran hoćemo li moći svirati u unutrašnjim prostorima. Mi se nadamo se da će sve biti u redu i da ćemo vam uskoro objaviti prve datume jesenskih svirki.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere