Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/1m.jpg, Josipa Lisac, Center}

Jučer je u Hypo centru, ili kako je Josipa rekla u šali, u „Hipi centru“ održan ovogodišnji Koncert ljubavi za Karla Metikoša.
Skoro dva i pol sata, koliko je ta magija ljubavi sveukupno trajala, prošla su u trenu, činilo se kao jedan treptaj okom.
Nevjerojatna osobnost i vokalno savršenstvo Josipe Lisac hipnotizirala je publiku, pa su se tako i svi nedostaci oko organizacije zaboravili čim je koncert počeo.

Ipak moram spomenuti da nikako nije bilo u redu od organizatora da raspored sjedenja, a na kraju i broj stolica, nije bio odgovarajući. Stolice su se donosile u vrijeme kad je koncert već trebao početi pa je na kraju umjesto u 20:30 kako je bilo najavljeno, koncert počeo u 20:55.

A počelo je tako da smo prvo samo slušali. Slušali smo glasove koji su nam pričali o ljubavi, emocijama, životu i novim vremenima, a izmjenjivali su se muški vokal i glas Josipe.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/2.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/2m.jpg, Josipa Lisac, Center}

Nakon toga se pojavila na bini zvijezda večeri i ne samo večeri, zvijezda u svakom pogledu, velika i jedinstvena Josipa Lisac.
Dobro raspoložena za početak je otpjevala Ave Mariju. I tako je čarolija počela. Redale su se pjesme jedna za drugom slijedećih sat vremena.
Muzičari koji su pratili uživali su u nastupu, to se vidjelo, ali prvenstveno su dobro, čak odlično, pratili Josipu i svaku njezinu improvizaciju. U nekim trenucima su se toliko dobro nadopunjavali da je to oduzimalo dah. Jednom riječju savršenstvo.

Gosti večeri su bili Arsen i Matija Dedić, koji su nekih dvadesetak minuta bili na pozornici. Arsen je otpjevao dvije pjesme u pratnji sina Matije na klaviru, a ostatak vremena je zabavljao publiku i Josipu sa pričama kako su nastale neke pjesme, zgodama i nezgodama njihovih zajedničkih druženja sa Karlom.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/4.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/4m.jpg, Josipa Lisac, Center}

U drugom dijelu koncerta dio je bio posvećen Gubec begu, što je poslastica sama po sebi, a pjevačica je bila sretna i ponosna da je gospodin Ivica Krajač, koji je zajedno sa Metikošom napisao to remek djelo, bio u publici. Pozdravila ga je i predstavila svima nama, čak ga je zvala na binu, ali on je ipak kavalirski binu prepustio samoj kraljici za koju je ta rock opera i napisana.

Zanimljiv detalj na koncertu je bio i kad je Josipa u pjesmi Hir na trenutak izgubila nit i malo se smela u tekstu. To je bilo jako simpatično, njezina reakcija je bila toliko iskrena i spontana da je publika reagirala pljeskom.

U koncert je Josipa uvrstila i stare i nove pjesme tako da smo mogli čuti: Danas sam luda, Život je samo most, Gdje Dunav ljubi nebo, 1000 razloga, Živim po svom i mnoge druge.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/3.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2010/12/josip/3m.jpg, Josipa Lisac, Center}

Koncert je službeno završio pjesmom Magla. Muzičari i Josipa su se na kratko poklonili publici i odmah vratili za instrumente te odsvirali još umjesto bisa Ispočetka.

I to je bio kraj večeri.

Opijenost i srce prepuno ljubavi, to su posljedice koncerata od Josipe Lisac. Srce je izdržalo i ovaj koncert, a sad ne preostaje ništa drugo osim tu ljubav širiti dalje i brojati dane do slijedećeg koncerta.